Защо Реал Мадрид е единственият топ отбор, който не похарчи пари за нови попълнения?


Защо Реал Мадрид е единственият топ отбор, който не похарчи пари за нови попълнения?
Снимка: Getty Images/Gulliver

3153 0

Реал Мадрид е единствената европейска суперсила, която не е похарчила нито едно евро на трансферния пазар тази година. Вместо това клубът даде приоритет на продажбите на играчи, като се стреми да подсигури финансовото си бъдеще по време на пандемията на коронавируса.

Трансфери на играчи като Ашраф Хакими, Оскар Родригес, Серхио Регилон и Хамес Родригес донесоха над 100 милиона евро, като се освободи и от голямата заплата на Гарет Бейл, който отиде под наем в Тотнъм. Реал Мадрид взе предвид други фактори, когато планира своята трансферна дейност, като разходите за реконструкция на "Сантяго Бернабеу"и възможността за второ намаляване на заплатите за техните играчи.

Освен това от Реал изчакват да видят какво ще се случи с Килиан Мбапе следващото лято, когато ще влиза в последната година от договора си с ПСЖ. Връщащите се играчи под наем Мартин Йодегард, Алваро Одриозола и Андрей Лунин се вписаха като нови попълнения за Зинедин Зидан.

Иначе, Челси изхарчи най-много пари в Европа през това лято, като привлече играчи на стойност 247 милиона евро, включително Кай Хаверц, Тимо Вернер, Бен Чилуел и Хаким Зиеш.  Манчестър Сити се охарчи отново, пръскайки 157 милиона евро за двама централни защитници - Нейтън Аке и Рубен Диас - и Феран Торес.

Клубовете от Висшата лига доминират в класирането за най-много трансфери, като Тотнъм, Арсенал, Манчестър Юнайтед и Ливърпул също са изхарчили поне по 79 милиона евро. Победителят в Шампионска лига Байерн Мюнхен взеха Лерой Сане и Марк Рока за 64 милиона евро.

В същото време Еден Азар, отново е с контузия и подобно на Карвахал може да пропусне дербито с Барселона (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички