AS: Ако остане без трофей, Реал уволнява Зидан и го сменя с... Венгер?


AS: Ако остане без трофей, Реал уволнява Зидан и го сменя с... Венгер?
Снимка: Guliver/GettyImages

2760 0

Бъдещето на Зинедин Зидан в Реал Мадрид пряко зависи от това дали "белия балет" ще спечели трофей през настоящия сезон. В момента "кралете" са на първо място в Ла Лига и са на четвъртфинал в Шампионска лига, но се представят колебливо през 2017 година. Вестник "AS" излезе с новина, че Флорентино Перес ще е безкомрпомисен и ще уволни френската легенда, ако Реал не спечели нищо.

Информацията е на Хавиер Матайанас, който е говорил с източници от клуба. Историята показва, че президентът на "лос бланкос" прибягва до крайни мерки с треньорите, които не печелят нищо. Такава беше съдбата на Мануел Пелегрини, Жозе Моуриньо, Карло Анчелоти и Рафаел Бенитес, които бяха уволнени след сезон без трофей. Това не важи единствено за испанеца, който беше разкаран още на полусезона заради слабото представяне на тима.

Още по-интересно обаче е името, което може да наследи Зидан. Това е Арсен Венгер, който може да приключи 20-годишната си одисея в Арсенал след края на сезона. Френският специалист е недолюбван от все повече фенове и беше призован от мнозина да напусне "Емиратс", след като "артилеристите" изглеждат в сериозен застой през последните 6-7 години.

Въпреки това информациите в Англия сочат, че той ще остане поне още 2 години начело на Арсенал. Все пак не е изключено да поеме Реал, ако действително получи такава оферта. Той вече веднъж от отказвал на "белия балет", когато президент на тима беше Рамон Калдерон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички