Арсенал е заплашен от служебна загуба в Лига Европа?


Арсенал е заплашен от служебна загуба в Лига Европа?
Снимка: Getty Images

1669 0

Арсенал е поставен пред сериозен проблем заради последните събития на Острова, пълният график във Висшата лига и предстоящия Мондиал в края на годината. "Артилеристите" трябваше да отложат мача си от втория кръг в груповата фаза на Лига Европа срещу ПСВ, а сега трябва да намерят подходяща дата за изиграването му в сгъстения цикъл.

Срещата бе отменена заради смъртта на кралица Елизабет II, а според The Evening Standard, От Лондон вече са започнали разговори с европейските футболни власти, така че да не получат служебна загуба, каквато ги грози, ако не намерят подходяща дата за двубоя.

Намирането на дата обаче няма да е лесно, при положение че има отложени мачове и във Висшата лига, а през ноември стартира Световното първенство. През миналия сезон Тотнъм получи служебна загуба срещу Рен в групите на Лигата на конференциите поради сходна ситуация. Тогава "шпорите" трябваше да пожертват последния си мач от груповата фаза заради много заразени от коронавирус в тима.

Арсенал по всяка вероятност ще отложи двубоя си с Манчестър Сити на 19 октомври във Висшата лига или сблъсъка с Брайтън за Карабао Къп през ноември, така че да вмести в графика си срещата с ПСВ.

Не е изключено отложеният мач от Лига Европа да се проведе и след Нова година, ако от европейската Централа направят изключение, защото по план груповата фаза трябва да приключи още през ноември.

Вижте останалата информация по случая!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички