Аржентинска журналистка: Лионел Меси се договори с Манчестър Сити


Аржентинска журналистка: Лионел Меси се договори с Манчестър Сити
Снимка: Getty Images/Gulliver

3091 0

Информациите за бъдещето на Лионел Меси продължават да се размножават, а вариантът то да е далеч от Барселона изглежда все по-вероятен. Нещо повече - аржентинската журналистка Вероника Брунати твърди, че той вече се е договорил с Манчестър Сити.

Именно "гражданите" са най-усилено спряганият тим за "бълхата". Смята се, че те са с доста по-голям шанс от другите претенденти за подписа му - ПСЖ, Интер и Манчестър Юнайтед. А Брунати е уважавано лице в своята родина и предоставя достоверна информация, като се позовава на собствени контакти и източници.

"Сити и Меси вече имат споразумение в числа" - написа тя лаконично в личния си профил в социалната мрежа "Twitter", като публикацията ѝ моментално набра хиляди реакции и коментари. Не е ясно какво точно е споразумението и дали "гражданите" ще заплащат трансферна сума.

Припомняме, че откупната клауза на Меси в Барселона е 700 милиона евро, а каталунците са склонни да се разделят с него при оферта над 200 милиона евро. Аржентинецът, от своя страна, иска да бъде трансфериран безплатно поради клауза в договора му, според която има право да си тръгне до 10-ти юни, без да бъде възпрепятстван.

Необикновеният футболен сезон 2019/20 обаче завърши доста след тази дата, което може да доведе спора между Меси и Барселона дори и до съда. Клубът претендира, че клаузата е до 10-ти юни, докато играчът - че сезонът е бил удължен и същото трябва да се случи и с посочения срок, защото той се отнася за след края на кампанията.

А нападателят Серхио Агуеро май се издаде за трансфера на Лионел Меси в Манчестър Сити.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички