Арестуваха президента на испанския футбол, уличен е в куп провинения


Арестуваха президента на испанския футбол, уличен е в куп провинения
Снимка: Guliver/GettyImages

1704 0

Дългогодишният президент на испанската футболна федерация Анхел Мария Вияр и неговият син - Горка, бяха арестувани по време на анти-корупционна операция, информират медиите на Иберийския полуостров. Операцията е била осъществена от испанската полиция във вторник сутринта, надзиравана от съдия Сантиаго Педрас.

Според информация на EFE, идваща от високите етажи на испанското правосъдие, действията са срещу корупционни схеми, в които двамата са замесени. Marca допълва, че арестът е осъществен рано тази сутрин (8:00 часа местно време) от оперативни агенти. 

Сред арестуваните е и Хуан Падрон, който е вице-президент на испанската футболна асоциация. Очаква се още няколко ареста, което ще надхвърли бройката на лишените от свобода на над 10.

Освен арестите, полицията е осъществила и проверка на централата на федерацията в Тенерифе, а също така са обескирани и няколко частни офиса, свързани с шефовете на испанския футбол. Сред обвиненията срещу семейство Вияр и компания са неправилно менажиране, фалшификация на документи, корупция, неправилна употреба на финансите на федерацита и други. Разследването пък е базирано основно на приятелски мачове на Испания, от които Вияр неправомерно е печелел пари за лична изгода.

Един от мачовете, който се разследва сериозно, е Испания срещу Южна Корея. Смята се, че организаторите са получили "допълнителни облаги".

Иначе Вияр е обвиняван в шантажиране на изборите за президент на федерацията, след като вече кара 8-и мандат начело на футбола в страната. Според разледващите, той е използвал средства на федерацията, за да си осигури преизбиране.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички