Барселона си осигури посредственост за 140 милиона евро


Барселона си осигури посредственост за 140 милиона евро
Снимка: Guliver/GettyImages

1573 0

В последните години Барселона все по-сериозно гледа към трансферния пазар за подсилване на своя състав. Каталунците намалиха значително шансовете, които дават на своите юноши от легендарната "Ла Масиа", а това доведе до сериозни суми за нови играчи, които обаче така и не оправдаха очакванията.

Най-добрият пример за това е начинът, по който "блауграна" се опита да заздрави дефанзивната си линия. От лятото на 2014 година насам Барселона брои точно 139 милиона евро за защитници, но единственият, който успя да се адаптира към клуба и да покаже своя потенциал, е Самуел Умтити. Той беше привлечен от Лион през миналото лято и струваше едва 25 милиона евро. Останалите обаче се оказаха сериозни разочарования.

Най-големият трансферен "гаф" безспорно беше Томас Вермаален, за когото ръководството брои цели 19 милиона евро, а след това платиха и допълнитени 10 в бонуси за спечелването на Ла Лига, Шампионска лига и куп други трофеи. Централният защитник записа едва няколко мача за отбора  и едва ли някога ще го видим с екипа на Барселона отново, въпреки че отдаването му под наем в Рома изтече.

За 16 милиона евро пък Барселона взе Лука Дин от Рома, но левият бранител беше изключително разочароващ в първата си кампания на "Камп Ноу". Жереми Матийо струваше близо 25 милиона евро, като той е сред добре представилите се играчи от изброените, изпълнявайки роля на резерва, който да запълва "дупките" в защита при контузия на основни играчи. Дългас и Алейш Видал пък струваха общо 25 милиона евро и нито един от тях не успя да се наложи отдясно на отбраната, което наложи Серхи Роберто да бъде преквалифициран в десен бек.

Последното ново име в клуба е Нелсон Семедо - десен защитник, който Барселона купи от Бенфика срещу 30-35 милиона евро. Очакванията към него са сериозни, тъй като каталунците нямат право на повече грешки в опита си да детронират Реал Мадрид и в Испания, и в Европа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички