Антоан Гризман на "Сантяго Бернабеу": Гол за историята


Антоан Гризман на "Сантяго Бернабеу": Гол за историята
Снимка: Gulliver/GettyImages

1482 0

Тимът на Атлетико Мадрид се готви за своя мач от 1/4-финалите на Шампионска лига срещу Лестър тази седмица. "Дюшекчиите" загряха с равенство 1:1 в Мадридското дерби на "Сантяго Бернабеу" през уикенда.

Френският нападател на тима Антоан Гризман се превърна в герой за своите, след като преодоля Кейлор Навас 5' преди края на срещата и оформи крайния резултат, след като по-рано Пепе беше дал аванс на "белия балет".

Голът на Гризман обаче бе с историческа стойност за Атлетико, като това е четвърти пореден мач между двата тима на "Сантяго Бернабеу", в който те не допускат поражение. Предишните три срещи бяха спечелени от играчите на Диего Симеоне и така те нямат загуба от Реал в собствения му дом от декември 2012 година.

Серията започна през сезон 2013/14, когато гол на Диего Коста донесе победата за "рохибланкос", а през това време Гризман още бе част от тима на Реал Сосиедад.

Година по-късно Тиаго и Арда Туран бяха точни на "Бернабеу" за успеха с 2:1, като тогава Гризман игра 30 минути, след като се появи като смяна през второто полувреме.

След още една година Гризман бе главно действащо лице с попадението си за победата с 1:0, като един ден спокойно ще разказва на внуците си, че е бил част от тима, който постига три поредни победи в дома на градския съперник. Никой преди това не е постигал подобно нещо в Испания.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички