Много възможности, но само два гола в Мадридското дерби (ВИДЕО)


Много възможности, но само два гола в Мадридското дерби (ВИДЕО)
Снимка: Gulliver/GettyImages

2833 0

Отборите на Реал Мадрид и Атлетико Мадрид не се победиха на стадион "Сантяго Бернабеу" и завършиха при резултат 1:1 в най-интересния мач от кръга в испанската Примера Дивисион.

Двата тима създадоха истинско шоу и през двете полувремена. През първите 45' и двата тима имаха добри възможности, но Кейлор Навас и Ян Облак показаха страхотни рефлекси и опазиха вратите си сухи.

Втората част започна по-добре за "белия балет", който поведе чрез малко очакван голмайстор - Пепе. Португалецът се позиционира добре в наказателното поле при центриране от пряк свободен удар на Тони Кроос и откри с хубав удар по диагонала. Малко по-късно пък централният бранител бе заменен, след като получи неволен удар в ребрата именно от немския халф.

И когато не се виждаше как Атлетико ще се върне в срещата, едно пропукване в "бялата" защита доведе до изравнително попадение. Антоан Гризман бе изведен в наказателното поле на противника и с хубав удар с левия крак не остави шансове на Навас - 1:1, като това бе и последната интересна ситуация в срещата.

След това равенство Реал остава лидер със 72 точки, но по-късно Барселона играе своята среща и при победа ще изпревари "кралския клуб", който има мач по-малко.

"Дюшекчиите" пък остават трети с 62 пункта.

Oще в 3' Атлетико можеше да поведе чрез Диего Годин. Защитникът се извиси над всички при центриране от пряк свободен удар, но не насочи топката в очертанията на вратата, като тя премина на няколко сантиметра от страничния стълб.

В 15' и Реал показа зъби, след като играеше по-добре. Кристиано Роналдо получи от ляво в наказателното поле и стреля в близкия ъгъл, но Ян Облак показа добър рефлекс и изби в страничната греда, предотвратявайки сигурен гол.

3' по-късно Яник Караско направи феноменален пробив отдясно, центрира към Антоан Гризман, който обаче стреля в гредата, а секунди по-късно бе отсъдена и засада. В ответната атака пък Реал предложи скоростна атака, но стигна само до корнер.

В 22' отново гостите бяха близко до гола, след като Гризман се размина с топката пред погледа на Кейлор Навас и стражът трябваше да чисти напосоки, тъй като центрирането бе прекалено силно. Той обаче имаше късмет топката да попадне в негов съотборник.

В 28' се стигна до най-чистото положение и то бе за домакините. Бензема получи пред наказателното поле, комбинира с Роналдо, който му върна около точката за дузпа, но ударът на френския нападател бе в средата и Облак изби в корнер. След още само 120 секунди се стигна до ново чисто голово положение. Кристиано бе изведен добре, този път отдясно, като се освободи добре от Луис и стреля във вратата, но защитник в "червено-бяло" изчисти с глава от голлинията.

Втората част започна със скоростта, с която завърши първата. След само две минути игра суперзвездата на "белия балет" можеше да открие резултата след центриране на Марсело, но топката премина в страни от вратата.

В крайна сметка по-добрата игра през втората част даде резултат. При центриране от пряк свободен удар Хуанфран изпусна Пепе, който се разписа с удар с глава по диагонала, а асистенцията, разбира се, бе на сметката на Кроос.

В 60' Кейлор Навас показа истинска класа, след като спаси тима си от изравнителен гол. Фернандо Торес бе изведен добре в наказтелното поле и опита да преодолее стража, който обаче внимаваше и с крак спаси вратата си.

По нищо не личеше как Атлетико ще успее да върне своя гол пасив, но това се случи 5' преди края на мача. Гризман бе изведен добре в наказателното поле и с удар, който не остави шанс на Навас, изравни резултата - 1:1.

Преди мача

Отборът на Реал Мадрид е в преследване на своята 33-та титла на Испания. Играчите на Зинедин Зидан са лидери в класиране на Ла Лига с 71 точки, две повече от вечния съперник Барселона и мач по-малко в актива си. Една черна серия срещу градския съперник Атлетико обаче гони "белия балет" и тя е, че те нямат победа над "дюшекчиите" на своя "Сантяго Бернабеу" вече три поредни мача.

Атлетико от своя страна е в страхотна форма и спечели последните си пет мача в Испания, като отбеляза 10 гола и запази четири сухи мрежи. Момчетата на Диего Симеоне все още не са се отказали от борбата за титлата, въпреки че изостават на 10 точки от върха.

Предишната среща между двата тима бе на "Висенте Калдерон" и завърши при резултат 3:0 в полза на "кралския клуб".

Състави:

Реал Мадрид: Навас, Марсело, Рамос, Пепе, Карвахал, Кроос, Каземиро, Модрич, Бейл, Бензема, Роналдо

Атлетико Мадрид: Облак, Хуанфран, Савич, Годин, Луис, Коке, Габи, Нигес, Караско, Торес, Гризман.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички