Каква чест! Кръстиха непознат динозавър на легендарния Андрес Иниеста


Каква чест! Кръстиха непознат динозавър на легендарния Андрес Иниеста
Снимка: Getty Images

2055 0

С любопитен жест на почит бе удостоен легендата на Барселона Андрес Иниеста. В чест на халфа на японския Висел Кобе беше наречен нов вид динозавър, който досега не е бил описван. Според списание Nature Research става дума за зауропод, който принадлежи към групата на четириногите тревопасни динозаври.

За разлика обаче от обичайните 3 нокътя при тези животни, зауроподът, кръстен на испанеца, има 4 нокътя и по къс пръст. Новият вид е бил открит в археологическия обект Лас Сереас в провинция Бургос. Неговото име е Iniestapodus burgensis.

"Точно както следите от динозаврите в Бургос се простират в продължение на милиони години, така и талантът и успехът на Андрес Иниеста представляват фундаментална част от историята на испанския и световен футбол", обявиха инициаторите на това кръщение.

Иниеста игра за Барселона в продължение на 16 години и спечели 32 трофея с клуба. Неговият гол във финала на Мондиал 2010 срещу Нидерландия донесе на Испания световната титла - първа в историята на отбора. А на какво самият Андрес би искал да даде името си четете тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички