Анчелоти отговори за "исканията за затвор", но и бе безпощаден към Реал Мадрид


Анчелоти отговори за "исканията за затвор", но и бе безпощаден към Реал Мадрид
Снимка: Getty Images

9329 0

Старши треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти говори веднага след класирането на "кралския клуб" за четвъртфиналите в Шампионска лига. Тимът му завърши наравно 1:1 в реванша с РБ Лайпциг и продължава напред с общ резултат 2:1 след минималния успех в Германия.

Анчелоти бе доста критичен към своя отбор за представянето му срещу "биковете" на "Сантяго Бернабеу". Италианският специалист отличи мача като "слаб" за отбора му и далеч не е доволен от начина, по който е играл Реал.

"Мачът беше слаб, лошо изигран, с малък интензитет, с притеснения. Психологическият аспект сериозно повлия на мача. Играхме срещу качествен опонент, който нямаше какво да загуби. Страдахме, но важното е, че се класирахме напред. Идеята бе да пресираме повече, да имаме повече енергия, но вместо това бяхме много бавни, не пресирахме, придвижвахме топката бавно, с малко вертикални отиграваня, с малко ключови подавания. Не бе добра нощ.

Още: Навръх празника си: Реал Мадрид с мечтания подарък, а Винисиус "подгони" големите в Шампионска лига (ВИДЕО)

Очевидно трябва да се подобрим, но понякога това се случва в елиминации в Шампионска лига. Случи ни се и срещу Челси у дома, а понякога един такъв мач те изкарва от турнира. Бе важна менталната нагласа. Когато имаш такава малка преднина, не се хвърляш изцяло. При Лайпциг бе обратното - те опитаха всичко. Трябва да се успокоим - имаме седем точки преднина в Ла Лига и сме на четвъртфиналите в Шампионска лига" - започна Анчелоти.

Анчелоти обясни за проблемите с испанската прокуратура

Анчелоти обясни проблемите със закона

Освен това той коментира и появилата се информация, че испанската прокуратура иска затвор за него. Италианецът обясни за какво всъщност става въпрос и че е сигурен, че е невинен.

"Това е стара история, която започна преди 8 години, когато прокуратурата мислеше, че съм местен жител, а аз не съм на това мнение и мисля, че не бях такъв. Вече съм си платил глобата, парите вече са в прокуратурата. Адвокатите разговарят, за да намерят решение.

Убеден съм, че съм невинен, както и че не бях местен жител през 2015 година. Ще видим какво ще реши съдията" - каза още Анчелоти. По време на сблъсъка между Реал Мадрид и РБ Лайпциг пък Винисиус отново го постави на тръни с проява (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички