Анчелоти обяви страхотна новина преди дербито и посочи основната цел пред Реал Мадрид


Анчелоти обяви страхотна новина преди дербито и посочи основната цел пред Реал Мадрид
Снимка: Getty Images

1817 0

Наставникът на Реал Мадрид Карло Анчелоти даде пресконферецния преди мача на неговия отбор срещу градския съперник Атлетико Мадрид. Италианският специалист посочи спечелването на Ла Лига като основна цел и заговори за отделните индивидуалности в своята съблекалня, както и за завръщането на Винисиус.

Акцентите от Анчелоти

"Звезден" проблем

"Много е трудно да оставиш Тони Кроос, Лука Модрич, Феде Валверде, Орелиен Чуамени или Едуардо Камавинга на пейката... Размисълът, който направих тази седмица с тях, е, че когато направя промяна, играчът си тръгва тъжен, а този, който влиза, е щастлив. Разбирам ги. Казвам им да не са тъжни, ако излязат от терена, а да са тъжни, ако не се справят добре. Все пак се предполага, че на тяхно място влиза играч със също толкова изявени качества", сподели Анчелоти.

Вини обратно в игра?

"Винисиус започна тренировки с отбора вчера. Контузията е в миналото. Той ще бъде част от групата. Дани Карвахал обаче не е там. Останалите са добре. Арда Гюлер ще се завърне на тренировки обратно в понеделник".

"Рискът с Винисиус е нулев. Ако утре преценим, че има 1% риск, няма да го поемаме. Важното е, че Винисиус се е възстановил. Липсва му малко кондиция, но е нормално. Това са неща, които ще преценим утре".

Градското дерби

"Мисля, че дербито е чудесна възможност за нас. Където и да се намираме в момента. Дербито винаги е специално. Това са два отбора от столицата, два отбора с много високо качество. Ще бъде много хубав мач за гледане. Не мисля, че мачът, който Атлетико загуби срещу Валенсия, оказва някакво влияние. Те изиграха добър двубой срещу Лацио. Утре ще бъде различна среща. Нашата цел не е да спечелим, за да затрудним положението на „Атлети“, а да се опитаме да спечелим Ла Лига", добави още Карлето.

Двубоят срещу Атлетико Мадрид ще се състои в неделя (24 септември) от 22:00 часа (българско време).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички