"Алфредо ди Стефано" е много повече от просто "тренировъчно игрище"


"Алфредо ди Стефано" е много повече от просто "тренировъчно игрище"
Снимка: Getty Images

1739 0

Стадион "Алфредо ди Стефано" ще бъде домакин на Ел Класико за първи път в историята си и то само няколко дена, след като треньорът на Ливърпул Юрген Клоп го нарече "тренировъчно игрище".

Въпреки коментарите на Клоп, Реал Мадрид е направил значителна инвестиция в съоръжението, за да отговаря то на изискванията на УЕФА. 

Теренът е със същите размери, каквито има и "Сантиаго Бернабеу" - 105 х 68 метра, а капацитетът му може да бъде увеличен до 25 000 места.

Съблекалните на "Алфредо ди Стефано" не са толкова луксозни, колкото тези на "Бернабеу", но в тях могат да се настанят до 25 играчи и дори имат закрити помещения, където футболистите могат да загряват.

Отделно от това, игрището разполага с отоплителна система, която може да предотврати замръзване на тревата и така тя винаги остава в перфектно състояние.

Зоната за журналисти разполага с два телевизора, четири кабини за коментатори и 10 за радиоводещи и може да приеме до 28 журналисти от пресата и 32-ма коментатори. Миналата зима дори беше инсталирана отоплителна система на трибуните, тъй като Реал Мадрид възнамерява да предложи на зрителите всички удобства, които биха имали и на "Сантиаго Бернабеу".

ТУК можете да разберете къде да гледате Реал Мадрид - Барселона!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Нов в Левски започна кариерата си в баскетбола, но футболът го спечели

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички