Преди Ел Класико: Кои са контузените и кои ще са под въпрос!


Преди Ел Класико: Кои са контузените и кои ще са под въпрос!
Снимка: Getty Images/Gulliver

1279 0

Предстоящият мач между Реал Мадрид и Барселона тази вечер се очертава да бъде решаващ за крайния изход на сезона в Ла Лига и двамата треньори Зинедин Зидан и Роналд Куман ще искат да разполагат с максимален брой играча за битката.

Твърдо аут за това издание на Ел Класико са Серхио Рамос и Рафаел Варан от "Белия балет" и Ансу Фати, Коутиньо и Нето от каталунците. И при двата отбора има някои футболисти, които до последно бяха под въпрос за срещата. Част от тях попаднаха в групата за мача на своя отбор, други не. Ето кои са те:

Жерард Пике

Централният защитник на Барса попадна в разширения списък на Роналд Куман за мача, въпреки че тренираше изцяло с групата само на тренировката в петък. Холандския треньор заяви на пресконференцията преди мача, че "имаме нужда от играчи като Пике за тези мачове поради неговата личност и защото той е един от капитаните." Очаква се той да бъде готов за игра, но едва ли ще попадне сред титулярите на Барселона.

Сержи Роберто

Съотборникът на Жерард Пике в защита също влезе в групата за мача, въпреки че наскоро се възстанови от контузията си. Той е тренирал с групата повече от Пике, но липсата му на игрови ритъм едва ли ще му помогне да попадне сред титулярните 11 играчи. Въпреки това, Сержи Роберто има с какво да помогне на отбора си, дори ако се появи от пейката в хода на мача.

Дани Карвахал

Изглеждаше, че всичко върви гладко при възстановяването му и че той ще играе в Ел Класико. В сряда той e тренирал нормално с останалите си съотборници, но в четвъртък леко е пострадал и накрая дори не влезе в групата за мача на Зинедин Зидан.

Еден Азар

Друг, който не попадна в нея е белгиецът. Футболистът работи с останалата част от съотборниците си от една седмица, но в този случай и оценявайки рисковете, Зидан иска да бъде предпазлив и докато не види Азар на 100% готов няма да го пуска в игра.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички