"Ако сме близо един до друг, ще навредим" - тактиката, с която Барселона изтощава съперниците си


"Ако сме близо един до друг, ще навредим" - тактиката, с която Барселона изтощава съперниците си
Снимка: Getty Images

2777 0

Барселона имаше много продуктивна седмица. Последователните победи с 5:0 над Бетис и Роял Антверп бяха последвани от забележителна победа и обрат с 3:2 срещу Селта Виго в събота.

Не е особено голяма изненада, че Барселона отбеляза 13 гола в три мача, откакто Жоао Феликс бе пуснат за първи път като титуляр. Португалецът изглеждаше в завидна форма, откакто премина от Атлетико Мадрид, и през това време изгради силно партньорство с Роберт Левандовски.

Атакуващото дуо в действие

Левандовски е в добра форма напоследък и пристигането на Феликс има голям принос за това. Двамата се сработиха много добре и "Sport" потърси  причините, поради които и двамата процъфтяват.

Феликс играеше като фалшиво ляво крило през последните три мача, но с по-голяма атакуваща заплаха от Гави, който преди това заемаше тази роля. Той е играл близо до Левандовски и това е умишлена тактика, тъй като двамата знаят, че ще се справят добре, когато си взаимодействат.

"Ако сме близо един до друг, ще навредим". Съобщава се, че това е било казано между двойката много пъти и Барселона се надява, че те ще продължат силната си връзка през следващите месеци. Ако го направят, каталунците имат добри шансове за отличен сезон и със сигурност ще опитат да закупят за постоянно Феликс от Атлетико (Мадрид).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички