Зинедин Зидан постави целите пред Реал Мадрид


Зинедин Зидан постави целите пред Реал Мадрид
Снимка: Getty Images/Gulliver

4422 0

Реал Мадрид започва новия сезон в Ла Лига тази събота с гостуване в Галисия срещу отбора на Селта Виго. Преди началото на кампанията старши треньорът на "белите" Зинедин Зидан заяви, че тази година приоритет на клуба е спечелването на първенството. Французинът добави, че е наясно каква е важността на "Шампионска лига" за "лос бланкос", но е готов на всичко да прекъсне доминацията на Барселона, които спечелиха титлата в Испания 8 пъти в последните 11 години. "Каталунците" завършиха със 17 и 19 точки пред своите съперници в последните две издания, като Реал Мадрид дори оставаха на трета позиция след градските си съперници от Атлетико Мадрид.

При повторното си назначаване през месец март Зинедин Зидан показа желанието си за спечелване на шампионата: "Винаги съм казвал, че Ла Лига е най-важна за мен. Тя се печели най-трудно. Ще се опитаме да започнем кампанията по възможно най-добрия начин. Това ще бъде главната ни цел от началото на подготовката до първия официален мач. Първенството трябва да бъде наш приоритет, без да омаловажавам другите турнири, в които участваме."

Французинът смята, че ако отборът се представя на ниво в шампионата, ще бъде успешен и в останалите надпревари. Такъв бе случаят през сезон 2016/2017 когато Реал Мадрид спечели титлата в Ла Лига и Шампионска лига. Зинедин Зидан заяви, че иска да добави още един трофей в музея на отбора и иска да се превърне в осмия мениджър на "белите", който е печелил първенството поне 2 пъти. А какъв е последният ход, който "лос бланкос" предприеха на трансферния пазар може да прочетете тук.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички