Забравен ас на Реал Мадрид бие всякакви прогнози - ето кога може да се завърне на терена


Забравен ас на Реал Мадрид бие всякакви прогнози - ето кога може да се завърне на терена
Снимка: Guliver/GettyImages

3524 0

След като по време на лятната подготовка на Реал Мадрид Марко Асенсио получи тежка контузия и скъса кръстни връзки, прогнозите на медицинския щаб бяха, че той ще пропусне целия предстоящ сезон, за да може да се възстанови напълно от неприятната за всеки спортист травма. За радост на феновете на "белия балет", крилото със сигурност ще запише мачове през настоящата кампания и дори ще е на линия за най-тежката част от сезона. 

В петък Марко Асенсио е подновил леки занимания с топка, което е поредната стъпка към успешното му интегриране към отбора и към завръщане на футболния терен. През първия месец след операцията имаше надежди, че той може да се завърне в игра в средата на април, но сега в клуба са оптимисти, че струващият едва 4 милиона евро футболист ще ускори процеса по пълно възстановяване и може да се присъедини към селекция на Зинедин Зидан още в началото на април, а вероятно още през март. 

В "кралския клуб" са много внимателни спрямо Асенсио и не искат да избързат с по-големите натоварвания, на които трябва да бъде подложен играчът. Въпреки това самият ас на "белите" е изцяло съсредоточен върху рехабилитацията си и провеждаше допълнителни сесии с физиотерапевтите на Реал Мадрид в последните месеци, за да ускори връщането си на терена. 

Евентуално негово скорошно оздравяване ще е добре дошло за Зидан, който е огромен фен на качествата на Асенсио и го бе превърнал в твърд титуляр при предишния си престой на "Сантиаго Бернабеу". Освен това с оглед на проблемите в атака на столичани, включването на креативния флангови нападател ще придаде допълнителна острота в атаката на Реал Мадрид. 

Както е известно, голямата лятна покупка на клуба - Еден Азар, получи контузия в последния мач на тима срещу ПСЖ в Шампионска лига и вече доста дълго отстъства от терена. Последните новини за състоянието на Азар обаче са добри (подробности тук)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички