Вижте сумата, която ще изплати Реал Мадрид на изгонения Лопетеги


Вижте сумата, която ще изплати Реал Мадрид на изгонения Лопетеги
Снимка: Getty Images/Gulliver

1868 0

Реал Мадрид ще изплати само 3 млн. евро на Хулен Лопетеги за преждевременното му напускане от тима, твърди испанското издание "AS". Сумата, която ще получи Лопетеги, се равнява на шестмесечен негов труд, въпреки че договорът му с клуба бе за период от три години.

Лопетеги пристигна през това лято на "Сантиаго Бернабеу", като освен тригодишната продължителност на договора му, той се споразумя с "белия балет" за заплата на стойност 6 млн. на сезон (общо 18 млн. за целия период). "AS" обаче твърди, че клауза в договора му е подсигурила "белите" при подобно стечение на обстоятелствата.

След уволнението на испанеца се появиха спекулации, че президентът на тима Флорентино Перес ще трябва да изплати пълния размер на заплатата на Лопетеги. Испанското издание смята, че подобни твърдения не са верни, а Перес си е оставил "вратичка", с която да се измъкне от тежките компенсации.

Пред мадридчани остава и трудната задача да си намерят нов треньор. Антонио Конте отказа да заеме овакантения пост, а Маурисио Почетино, Роберто Мартинес и Михаел Лаудруп са част от имената, които бяха свързвани с "кралския" клуб. В последните часове стана ясно, че едно от големите имена в треньорската професия е отхвърлило възможността да поеме отбора - вижте кой е селекционерът в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички