Ван Гаал с признание: Гуардиола ми казваше къде да играе Стоичков


Ван Гаал с признание: Гуардиола ми казваше къде да играе Стоичков
Снимка: Gulliver/ Getty Images

5786 0

Легендарният треньор Луис Ван Гаал направи интересни разкрития от периода си начело на Барселона, където по това време играеше и българската звезда Христо Стоичков. Както е известно, двамата бяха в ужасни отношения, а холандецът разкри, че Хосеп Гуардиола още тогава му давал препоръки къде да играят Стоичков и Луиш Фиго.

"Направих Гуардиола капитан заради отношението му по време на тренировките, като се допитах и до останалите играчи. Харесвах Пеп, защото той говореше само за футбол и тактика. На тренировките, например, той идваше и ми казваше: "Тренер, Фиго и Стоичков трябва да останат по фланговете, за да мога да раздавам топката със затворени очи", разказа Ван Гаал.

"Той крещеше през цялото време. Сега, след като е мениджър, той прави същото, живее с играта. Има само един останал треньор, практикуващ атакуващ футбол и това е Пеп Гуардиола. Ернесто Валверде се опитва, но не като Гуардиола. Същото важи и за Юрген Клоп", допълни още той пред Sport/Foot.

Неотдавна един от титулярите на Барселона призна, че българинът е бил неговият идол, когато е бил малък. Подробности вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички