Ван Гаал: И при Солскяер Юнайтед играе с паркирания автобус на Моуриньо


Ван Гаал: И при Солскяер Юнайтед играе с паркирания автобус на Моуриньо
Снимка: Getty images/Gulliver

1554 0

Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал разкритикува настоящия треньор на тима Оле Гунар Солскяер. Холандецът заяви, че играта на "червените дяволи" при норвежеца не се е променила съществено от периода, в който те бяха водени от Жозе Моуриньо.

"Моуриньо промени тактиката на "паркирай автобуса" и игра на контраатака. Настоящият треньор играе със сищите автобус и контраатаки. Основната разлика между Солскяер и Моуриньо е, че първият побеждава. Сега не съм там, но промените са забележими - атмосферата изглежда се е подобрила. Солскяер също така промени позицията на Погба и го постави в зоната, където играе важна роля", коментира Ван Гаал, цитиран от "ВВС".

"Но начинът, по който играе сега Манчестър Юнайтед, не е играта, която бе при Фъргюсън. Това е отбранителен, контраатакуващ футбол. Ако ви харесва, харесвайте си го. Ако смятате, че той е по-привлекателен от моя скучен атакуващ футбол, добре. Но аз не смятам така", допълни той.

"Солскяер загуби само два пъти и трябва да се справи с това. Много е важно Манчестър Юнайтед да се класира за Шампионска лига - така беше и когато аз бях треньор. В същото време Юнайтед може да спечели Шампионска лига, защото играе защитно, трудно е да ги победиш и това, независимо дали ви харесва, или не, е резултат от работата на Моуриньо", завършва Ван Гаал. Той работи на "Олд Трафорд" в периода 2014-2016 година. Вижте каква ще е заплатата на Солскяер, ако остане за постоянно треньор на клуба. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички