В Испания пекат Валверде на бавен огън - вижте кой е "за" уволнението му и кой - "против"


В Испания пекат Валверде на бавен огън - вижте кой е "за" уволнението му и кой - "против"
Снимка: Getty Images/Guliver

24922 0

Кой ще бъде треньор на Барселона през сезон 2019/20? Това е въпросът, който вълнува футболната общественост в Испания, но най-вече в Каталуня. Спекулациите по темата са десетки, и са най-разнопосочни. За справка, само в днешния ден има 3 различни твърдения в медиите относно бъдещето на настоящия наставник Ернесто Валверде.

Според журналиста Жерар Ромеро в офисите на "Камп ноу" в понеделник ще има важна среща. Той разкрива, че ръководството на клуба иска Валверде да бъде уволнен. Лидерите на тима обаче са се обърнали към тях с молба наставникът да не бъде сменен.

Според вестник Marca испанецът няма да бъде уволняван в края на сезона. И ръководството, и отборът стоят зад 55-годишния Валверде и не виждат необходимост той да бъде сменян. Част от феновете обаче настояват раздяла да има, причината за което е провалът в Шампионска лига. Както е известно, каталунците отпаднаха в полуфиналите след разгром с 0:4 срещу Ливърпул в реванша.

ГОТВЯТ ЛЯТНА РЕВОЛЮЦИЯ В БАРСА: ТРЪГВАТ СИ ДЕСЕТИМА ФУТБОЛИСТИ

"El Mundo Deportivo" пък твърди, че на 20 май, понеделник, предстои важна среща на ръководството на испанския гранд. По време на нея ще бъде взето окончателно решение за бъдещето на треньора. Ще бъде обсъдено и бъдещето на генералния мениджър Хосеп Сегура. Изданието твърди, че шефовете на "Камп ноу" смятат и двамата за отговорни за отпадането от Турнира на богатите.

Ако се стигне до решение за уволнението и на двамата, то ще се случи чак след финала за Купата на Краля, който е на 25 май. Причината за това е желанието тези събития да не разконцентрират играчите преди важния мач срещу Валенсия. Ернесто Валверде води каталунците от 2017 година. Под негово ръководство тимът спечели два пъти титлата в Испания. Контрактът на испанеца с клуба изтича през лятото на 2020 година. А кой е актуалният фаворит за негов заместник вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички