Тъжно: Легендарният голмайстор от Астурия сложи край на брилянтната си кариера


Тъжно: Легендарният голмайстор от Астурия сложи край на брилянтната си кариера
Снимка: Guliver/GettyImages

1694 0

Легендарният испански нападател Давид Вия, който е и най-резултаният играч на националния отбор на Испания в историята, реши да сложи край на изключителната си футболна кариера. Голмайсторът от Астурия обяви това от Япония, където ще остави последна след на футболния терен и след края на сезона ще окачи бутоните. 

"Исках да се откажа от футбола преди той да се откаже от мен", сподели Давид Вия по време на пресконференция в сряда рано сутринта. На нея присъстваше и Андрес Иниеста, с когото играят заедно в японсия Висел Кобе. 

Той публукува и съобщение в профилите си в социалните мрежи, обявявайки финалните си футболни цели, а след това ще се насочи към САЩ. 

"След 19 години в професионалния футбол, реших да се откажа след края на настоящия сезон. Благодаря на всички отбори, треньори и съотборници, които ми позволиха да се наслаждавам на мечтана кариера. Благодаря на семейството ми, което винаги ме подкрепяше", написа испанският таран. 

"Последната ми цел, която ще е черешката на тортата, е да спечеля Купата на Императора с КОбе на 1-и януари. Оттам нататък ще продължа да се наслаждавам на други футболни проекти, които ще развивам заедно с "DV7 group". 

Първото му пътешествие като ръководител ще го отведе в САЩ, където той ще прави отбор във второто ниво на американския футбол, завръщайки се в Ню Йорк. Отборът ще се казва Куинсборо, а той оповести това преди няколко часа: 

Кариерата на Дaвид Вия започва в малкото село Туийа, на което никога не обръща гръб. Първият му отбор е Спортинг, а след това избухва с екипа на Сарагоса и в последствие заиграва за ВАленсия. Именно там той превърна името си в едно от най-големите в Испания и това доведео до върха в кариерата му - трансфер в Барселона, където спечели куп трофеи и отбеляза изключително важни голове. Легендарният испанец игра още за Атлетико, а след това премина през Австралия и САЩ, за да стигне до Япония. 

Вия завърша легендарната си кариера с 638 официални срещи, в които е реализирал 324 гола и е раздал 77 асистенции. За Испания обаче остава най-впечатляващата му статистика - 98 мача, 59 гола, една световна титла и една европейска такава. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички