Треньорът на Бетис: Като Роналдо ще дойдат други в Ла Лига, но загубата на Меси ще е трагедия


Треньорът на Бетис: Като Роналдо ще дойдат други в Ла Лига, но загубата на Меси ще е трагедия
Снимка: Getty Images/Guliver

3482 0

Треньорът на Бетис Кике Сетиен сравни двете доскорошни звезди на испанската Ла Лига - Лионел Меси и Кристиано Роналдо. Както е известно, португалецът от началото на сезона вече не е в Реал Мадрид, а в италианския гранд Ювентус.

"Срещал съм само един играч, който е способен сам да гарантира резултата и да играе навсякъде. Това е Меси. Когато разполагате с такъв футболист, който може да прави всичко сам, няма какво да се говори", заяви Сетиен, чийто отбор в предишния кръг победи Барселона с 4:3.

РОНАЛДО: МЕСИ И АЗ СМЕ ЕДИНСТВЕНИТЕ, КОИТО МОЖЕМ ДА ИГРАЕАМ 10 ГОДИНИ НА ПОДОБНО НИВО

"Останалите десет играчи ще кажат: "Нека прави каквото иска, той ни прави по-добри, ще побеждаваме". Но той е толкова сам. Всеки играч в отбора има роля, нужна е ясна структура. И ако имате играч, който действа извън системата, трябва да го отстраните. Няма значение колко е добър", допълни специалистът.

"Ако той ви печели мачове - добре. Но веднага щом спре, балансът пропада. А балансът е неразделна част от играта. Без него просто не можеш. Кристиано Роналдо, предвид неговите характеристики, стана за мен истинско откритие. Той стана символ на епоха в испанския футбол. Той вкара много голове, спечели много трофеи, беше важен играч за отбора. Но ще се появят и други".

"Лично аз бих съжалил много за загубата само на един човек - Меси. Той внася във футбола всичко, което обичам. Той е чист. Той е не просто един елемент, той е всичко. Мисля, че би било трагедия, ако той напусне Ла Лига. Но ние загубихме и Марадона, и Кройф... играчите, които ме спечелиха и ме караха да седя пред телевизора", каза още Сетиен.

Меси може да подобри велик рекорд във футбола. Ето какво му трябва за целта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички