Трансферът на Азар в Реал е сред най-скъпите сделки в историята


Трансферът на Азар в Реал е сред най-скъпите сделки в историята
Снимка: Getty Images/Guliver

3571 0

Еден Азар сбъдна мечтата си и вече е играч на Реал Мадрид. Договорът на играча ще бъде за 5 години - до 2024 година, като белгиецът ще бъде представен официално на "Сантиаго Бернабеу" на 13 юни (четвъртък).

През миналия сезон белгийската звезда изигра 52 мача за Челси, отбеляза 21 гола и помогна със 17 асистенции.  Белгийският национал имаше договор само за още една година със "сините" и поради това от "Кралския клуб" не искаха да платят повече от 100 млн. евро. Въпреки това в договора има и специални клаузи, които ако се изпълнят сумата може да нарасне още.

По този начин Азар вече е в топ 10 на най-скъпите трансфери. През 2013 година Реал водеше в тази класация, когато плати 101 млн. евро за Гарет Бейл, превръщайки в най-скъпия футболист. От тогава обаче се промениха много неща и този рекорд бе подобрен от 7 други трансфера.

На първо място е преминаването на Неймар в ПСЖ. Парижани платиха на Барселона 222 млн. евро през лятото на 2017 година. От тогава никой не подобрил този трансферен рекорд. На второ място е друг играч на френския шампион - Килиан Мбапе. За него ПСЖ платиха на Монако 180 млн. евро, а в последно време младокът все по-упорито в спряган за Реал Мадрид. Топ 3 допълва Фелипе Коутиньо. За него Барселона даде солидната сума от 120 млн. евро на Ливърпул зимата на 2018 година. За съжаление на каталунците, бразилецът все още не е оправдал доверието и съвсем скоро може да напусне "Камп Ноу".

А пълния топ 10 на най-скъпите трансфер може да видите в нашата галерия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички