Съдията спаси Барселона от шокираща, но и заслужена загуба на "Аноета"


Съдията спаси Барселона от шокираща, но и заслужена загуба на "Аноета"
Снимка: Guliver/GettyImages

2061 0

Барселона едва се спаси от поражение на "Аноета" срещу Реал Сосиедад, след като баските изиграха страхотен двубой, но стигнаха само до 1:1 срещу шампиона в Ла Лига, не и без помощта на съдията в срещата.

Реал Сосиедад изненадващо владееше повече топката (52 - 48) и имаше по-добри положения, а гол на Хуанми в края беше несправедливо отменен заради засада.

Домакините изиграха страхотни първи 58 минути. Още през първото полувреме баските имаха страхотни шансове да се разпишат, а Тер Щеген се намеси решаващо в два от случаите.

Първата част приключи при шокиращите 53% владение на топката от страна на Сосиедад, 8-2 удара и 2-0 точни в полза на играещия отлично домакин. Още на почивката Луис Енрике пусна в игра Денис Суарес на мястото на Иван Ракитич, но Барселона продължи да играе по същия начин, но този път допусна и гол.

В 53' Вилиан Хосе свали топката за Карлос Вела, който пробив наказателното поле и стреля. Тер Щеген успя да спаси, но при добвкаха Хосе не сбърка и даде аванс на Реал.

Екстазът от гола обаче не подейства добре на домакините. Те спряха да пресират толкова усилено своя съперник и дори му позволиха да осъществи няколко добри атаки. Така в 58' Неймар проби отлично по лявото крило, стигна до пеналтерията и намери абсолютно непокрития Меси, който овладя и с удар с левия крак изравни резултата - 1:1.

Барселона имаше няколко положения след това, но съдията спаси каталунците от загуба в 84'. Карлос Вела стреля много опасно от дистанция, топката срещна гредата и се озова в Хуанми, който я довкара. Страничният рефер обаче вдигна флага за засада, въпреки че и Пике, и Масчерано бяха покрили офанзивния полузащитник.

До края на мача Тер Щеген се намеси решаващо при удар на Гранеро, а на два пъти Вела беше неточен в завършващата фаза.Той удари и една греда в 86'.

Барселона остава далеч от Реал Мадрид преди "Ел Класико", като "белия балет" е с 33 точки - 6 повече от каталунците. Сосиедад пък се приближи на точка от Атлетико Мадрид, който държи 4-о място след 13-ия кръг.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички