Кои играчи се очаква да пропуснат "Ел Класико"?


Кои играчи се очаква да пропуснат "Ел Класико"?

2809 0

Поредното издание на едно от най-големите футболни дербита предстои. Барселона приема Реал Мадрид на 3 декември на "Камп Ноу" в 17:15 часа. "Ел Класико" обаче ще бъде белязано и с много контузени играчи, които няма да излязат на терена. 

В лагера на Реал имат по-големи проблеми като 5 от футболистите в момента лекуват контузии, а от Барселона са трима.

Ето кои са те и има ли шанс да се възстановят до следващата седмица:

Барселона

1. Андрес Иниеста - релани шансове да се възстанови

32-годишният футболист получи контузия в коляното на 22 октомври по време на мача с Валенсия. Първоначалните прогнози бяха, че той ще пропусне между 6 и 8 седмици, но испанецът е започнал доста по-рано да тренира, което означава, че може да влезе в игра, ако не целия мач, то поне няколко минути, пише Marca.

2. Самюел Умтити - все още под съмнение

По време на почивката за националните отбори, френският футболист се контузи и лекарите определиха, че състоянието няма да му позволи да играе в следващите 3 седмици. Според анализатори, той дори можеше да вземе титулярното място на Масчерано, но поради контузията това няма да се случи в близко време.

3. Жереми Матийо - взе още не тренира на пълни обороти

Защитникът Жереми Матийое с кконтузия в прасеца, той получи травмата по време на мача за Купата на Каталуня срещу Еспаньол, загубен от шампионите на Испания с 0:1. Медицинкият екип все още не е дал разрешение на Матийо да играе, така че до последно неговото участие остава под въпрос. 

Реал Мадрид

1. Тони Кроос - възстановяването е по план, но е аут

Един от най-важните играч в състава на Зинендин Зидан е със счупена кост в стъпалото. Кроос се контузи при победата с 3:0 над Леганес на 6 ноември. Ще бъде извън игра между 6 и 8 седмици.

2. Гарет Бейл - аут

Уелсецът се контузи по време на мача от ШЛ със Спортинг Лисабон и се оказа, че е доста сериозно. Той ще претърпи операция в глезена, което означава, че ще бъде отново в игра чак през следващата година.

3. Алваро Мората - аут

Нападателят на Реал Мадрид Алваро Мората ще бъде извън терените в продължение на един месец заради травма. Мората има мускулен проблем, който е получил по време на контролата с Англия на „Уембли“, която приключи без победител – 2:2. Очкава се да се завърне срещу Депортиво на 10 декември.

4. Пепе - очакванията са да е на линия

Португалецът страда от разкъсване на бедрения мускул на левия крак, което суети участието му в изминалите битките на "балета". Очакванията са да се възстанови до 3 декември.

5. Каземиро - на път е да намери място в състава

Полузащитникът на Реал Мадрид Каземиро поднови тренировки след два месеца извън терените. Бразилецът получи контузия при победата на "белия балет" с 2:0 над Еспаньол на 18 септември. 

 

 


 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички