Ужас в Каталуня! Затвор за президента и Неймар и 200 милиона глоба за Барселона!


Ужас в Каталуня! Затвор за президента и Неймар и 200 милиона глоба за Барселона!

2477 0

Барселона може да има много сериозен проблем, след като случаят с трансфера на Неймар отново влезе в съда, и този път Прокуратурата и компанията (DIS), завела иска срещу клуба, са на път да нанесат много тежък проблем по испанския шампион.

Компанията, която е държала част от правата на играча, докато той е бил играч на Сантош, е представила иск пред съдията, в който иска 8 години затвор за Хосеп Мария Бартомеу, както и още толкова за Сандро Росел и президента на Сантош по време на трансфера Одилио Родригес. 

В същото време Неймар и баща му са обект на същия иск, като DIS и Прокуратурата искат по 5 години затвор за всеки един от тях. Барселон апък ще отнесе най-солената глоба в историята на футбола - 195 милиона евро.

Ако компанията спечели делото, всеки един от участниците няма да има право да участва във футболни дейности в следващите 6 години. Неймар и неговият баща са обвинени за съучастие в корупционни схеми. Максималното наказание за това е 5 години, информира Marca.

Както е известно, нападателят беше привлечен в Барселона под много странни обстоятелства. През 2013 година беше уреден трансферът, който по думи на каталунците е бил около 50 милиона евро. В същото време обаче Флорентино Перес твърди, че много по-висока оферта от страна на Реал Мадрид е била отказана от Сантош под претекст, че футболистът вече е бил договорен. Тепърва предстои случаят да се доизясни.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички