Суарес и Меси носят трудна победа за Барселона в дербито с Атлетико Мадрид (ВИДЕО)


Суарес и Меси носят трудна победа за Барселона в дербито с Атлетико Мадрид (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

6613 0

Отборът на Барселона се доближи с още една крачка до титлата в Испания. Каталунците записаха успех с 2:1 над втория в класирането Атлетико Мадрид на своя "Камп Ноу" в дербито на 31-я кръг от Примера Дивисион.

С тази победа Барса събра актив от 73 и след успех над директния си конкурент за трофея, се откъснаха на 11 точки пред "дюшекчиите". До края на първенството има едва 7 мача и ще бъде трудно играчите на Ернесто Валверде да изпуснат аванса си. В същото време Атлетико ще има тежката задача да брани второто си място, като към момента Реал Мадрид е на две точки зад тях в таблицата.

Още в 30' двубоят за гостите се усложни максимално, след като Диего Коща получи директен червен картон. Нападателят оспорва остро решение на главния съдия, за което видя червения картон и бе пратен под душовете. Последва сериозен натиск от шампионите, който даде рерзултат чак в заключителната част от двубоя. Луис Суарес и Лионел Меси се разписаха в последните 5 минути, за да донесат успеха на своя тим.

В 15' на срещата бе първото чисто голово положение. Жорди Алба можеше да изведе тима си напред в резултата, след като отправи опасен удар, който обаче се спря в страничната греда. 

Атлетико отговори в 21' с извеждащ пас за Антоан Гризман в наказателното поле на съперника. Френският голмайстор скъси прекалено много ъгъла и стреля право в ръцете на Марк Андре тер Стеген.

В 29' на "Камп Ноу" настанаха тежки времена за гостите от Мадрид. Диего Годин извърши нарушение в средата на терена и Хесус Манзано спря играта, за да му покаже жълт картон. В разправиите обаче Хименес получи също жълт картон, а Диего Коща бе изгонен с директен червен картон след реплики към главния съдия.

Проблемите за треньора Диего Симеоне идваха един след друг. Само 5' по-късно той трябваше да направи принудителна смяна, след като Ариас се контузи и бе заменен от Кореа.

Дълбоко в добавеното време на срещата домакините изпуснаха да поведат. Филипе Коутиньо успя да отправи удар с глава на далечната греда, но Ян Облак внимаваше и улови топката.

В началото на втората част каталунците наложиха натиск над съперника. Опасните атаки пред Облак идваха една след друга. Луис Суарес и Серхио Бускетс отправиха удари, но без успех. Точен удар нанесе Лионел Меси, но Облак се бе позиционирал добре и улови.

След 60' играчите на Ернесто Валверде наложиха тотална доминация. Първо Лионел Меси изведе на стрелкова позиция Луис Суарес, чийто удар бе отразен от Облак. Само минута по-късно аржентинецът опита сам да завърши поредния си пробив, но отново стражът на гостите се справи блестящо.

В 75' Атлетико получи своя златен шанс. Жерар Пике фаулира Алваро Мората в ляво от наказателното поле. Антоан Гризман центрира и Родриго стреля с глава, но неточно.

В 85' Барселона стигна до така търсения гол. Луис Суарес получи пред наказателното поле, завъртя се и с десния крак по диагонала матира Облак - 1:0.

Само секунди след като би център, тимът на Диего Симеоне загуби топката и Лео Меси бе изведен по десния фланг, напредна, освободи си място и вкара втория гол в мача.

СЪСТАВИ:

Барселона: Тер Стеген, Роберто, Пике, Лангле, Алба, Ракитич, Бускетс, Артур, Меси, Суарес, Коутиньо

Атлетико Мадрид: Облак, Ариас, Хименес, Годин, Луиш, Коке, Томас, Родриго, Саул, Коща, Гризман

Преди мача

Тимът на Барселона продължава похода си към титлата в Испания. Той обаче минава през домакинство на втория в класирането Атлетико Мадрид.

Към момента каталунците са на първата позиция със 70 точки и преднина от 8 пред "дюшекчиите". Победа за тима от столицата днес обаче ще направи доста по-интересни оставащите мачове от сезона в Испания. Победа за Барса тази вечер пък може да помогне на големия съперник Реал Мадрид да настигне градския си опонент, като разликата между Атлетико и Реал в момента е две точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички