Суарес е по-добър от Кристиано Роналдо


Суарес е по-добър от Кристиано Роналдо
Снимка: Guliver/GettyImages

4507 0

Луис Суарес превзе Испания още от първия ден, в който започна да носи голове и точки на Барселона. Уругвайският нападател е изключително полезен в нападението на каталунците, а самият факт, че през тази година вкарва повече от Меси (макар и с второстепенна роля) говори достатъчно в ползва на бившия ас на Ливърпул.

Но по-добър ли е от Кристиано Роналдо? Според испанския анализатор и журналист Гийем Балаге, кореспондент на Sky Sports, към настоящия момент ролята на Суарес е много по-голяма от тази на Роналдо, а чисто като централен нападател уругваецът със сигурност изпреварва португалската голова машина.

НАЙ-КРЪГЛАТА НУЛА...

Анализът му показва, че през миналия сезон Суарес е вкара 20% от по-добрите положения, които са се открили пред него, въпреки че той редовно действа и оперира в сянката на Лионел Меси. При Роналдо този процент е едва 13% през изминалата кампаиня, въпреки че португалецът е №1 по получени топки в третата половина на атаката на Реал Мадрид.

Въпреки това Балаге е категоричен, че спорът Роналдо - Суарес през 2016 година се решава от факта, че Кристиано спечели Шампионска лига и Евро 2016 - два трофея, които му гарантират победа над Меси и Суарес за индивидуалните отличия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички