Най-кръглата нула...


Най-кръглата нула...
Снимка: Guliver/GettyImages

3618 0

Преди години Манчестър Юнайтед изпусна най-големия си талант за без пари. Този същият играч отиде в Ювентус, превърна се в един от най-добрите халфове на планетата и през това лято реши да се върне в клуба, който не го искаше. Това, разбира се, костваше скъпо на "червените дяволи", които броиха 105 милиона евро за футболиста, от когото някога нямаха нужда. Вече знаете, че става дума за Пол Погба - най-скъпият трансфер в историята на футбола.

Да, но френският маестро не играе така, както сме свикнали да го виждаме с екипа на Ювентус, а се приближава повече до версията в националния отбор, която гледахме по време на Евро 2016 - повече докосвания, по-слаби пасове, по-неточни удари, по-малко ангажираност в защита.

ВИДЕО: ТОЗИ ИГРАЧ ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ИГРАЕ ЗА МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД

До момента Пол Погба е кръгла нула с екипа на Манчестър Юнайтед. Срещу името му стоят много лоши статистики - нито един гол, нито една асистенция, никакъв принос към победите на тима. Най-скъпото попълнение на тима изглежда така, сякаш последните 3 години не са се случили. А играта, която показваше в Ювентус, изглежда все повече като блян, а не реалност.

Разбира се, твърде рано е да се дават оценки за трансфера на Манчестър Юнайтед, но още докато се "дялкаше" сделката, беше ясно, че това са твърде много пари за халф, независимо кое е името. В крайна сметка, Погба не беше най-добрият и важен играч на Ювентус, а и не беше лидерът на "бианконерите". "Старата госпожа" финтира "червените дяволи" за сумата, а червената лампичка трябваше да мига много силно и звучно от момента, в който Флорентино Перес - най-големият прахосник във футбола, се отказа да наддава, когато сумата удари 80 милиона евро.

МОУ, КОГА ОСТАВКА??

Със сигурност етикетчето с цената тежи на Погба, но не това е най-големият проблем. Винаги е добре, когато някой нов футболист започне силно, но той не направи това. Погба е почти незабележим на терена, но все пак го виждаме, най-вече заради шантавите му прически. Освен това вина може да се търси и в Жозе Моуриньо, защото той се опитва да налага френския полузащитник във вече изградената от него халфова линия, вместо да я прекрои около качествата на Погба. Самият факт, че Погба се провали в ролята на дефанзивен халф на Евро 2016, но Моуриньо го налага именно там, е показателен за впечатлението, че Специалния всъщност не знае какво да прави с бившия ас на Ювентус.

ВЕЛИК ЖЕСТ НА ИГРАЧИ НА ЮНАЙТЕД ТРОГНА ЦЯЛ СВЯТ

Португалецът обаче трябва да мисли много, много бързо. Сигналната лампа свети ярко, а поредица от слаби мачове от страна на Погба може да се окаже пагубна за кариерата на французина на "Олд Трафорд". В крайна сметка, Погба е едва на 23 години, а и Бейл, и Роналдо, и Зидан, бяха прехвърлили 25-годишна възраст, когато срещу тях беше залепен етикетът "най-скъп футболист на планетата".

На ход е Специалния, защото до момента и той е с оценката на Погба - кръгла Нула.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички