След сензационните четвъртфинали - без изненада на първия полуфинал за Купата на Краля


След сензационните четвъртфинали - без изненада на първия полуфинал за Купата на Краля
Снимка: Getty Images/Guliver

1930 0

След множеството изненади до този момент в турнира за Купата на Краля, първият полуфинал мина според очакванията. В него се един срещу друг се изправиха Атлетик Билбао и Гранада, като домакините спечелиха с минималното 1:0 в първия двубой от сблъсъка.

Баските категорично надиграха своя съперник, като определено трябва да съжаляват, че не записаха по-убедителен успех, с който да си гарантират комфортна преднина преди реванша. Пропуските обаче се трупаха, а единствено Икер Муниаин съумя да се разпише.

Той го стори в края на първото полувреме (42'), когато Инаки Уилямс настигна топка на скорост и от аутлинията намери с прецизно подаване Муниаин, за когото остана по-лесното - да насочи топката покрай стража на гостите от непосредствена дистанция.

В 60-ата минута Андер Капа намери топката по превъзходен начин, за да реализира страхотен гол от границата на наказателното поле. След кратка консултация с ВАР обаче главният съдия отмени попадението заради засада в хода на атаката на Инаки Уилямс.

Другият полуфинален сблъсък е между отборите на Реал Сосиедад и по-нискоразредният Мирандес. Двата тима излизат един срещу друг за първия си мач в четвъртък (13.02) от 22:00 часа българско време.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички