Изненадващо, но факт! Атлетико потроши трансферния рекорд за новата си звезда


Изненадващо, но факт! Атлетико потроши трансферния рекорд за новата си звезда
Снимка: Guliver/GettyImages

4788 0

Ръководството на Атлетико (Мадрид) направи немислимото и счупи трансферния рекорд на клуба за 19-годишен супер талант. "Дюшекчиите" вече и официално привлякоха голямата звезда на португалския футбол в момента Жоао Феликс, а това струва на клуба 127 милиона евро.

Това е рекорд за мадридчани, като предишната най-скъпа покупка беше тази на Тома Лемар, който беше взет срещу 70 милиона евро година по-рано. Причината за този трансфер обаче е очакваната продажба на Антоан Гризман, който ще бъде продаден за същата сума - 127 милиона евро, по всяка вероятност на Барселона. Очаква се трансферът да бъде обявен много скоро.

Феликс също така е новият най-скъп португалец. До момента рекордът се държеше от Кристиано Роналдо, който беше привлечен в Ювентус за 100 милиона евро. Иначе младокът записа страхотен сезон с екипа на Бенфика - 20 гола и 11 асистенции, и то играейки като нападател от втора позиция. Същата роля в Атлетико изпълняваше и Антоан Гризман.

Феликс е 5-ото ново попълнение за тима през това лято, но освен Гризман още един много важен играч на Атлетико напусна за сериозна сума (подробности четете в тази статия).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички