Сигурните нови в Реал, желаните от Зидан и мечтата за "галактико" на Перес


Сигурните нови в Реал, желаните от Зидан и мечтата за "галактико" на Перес
Снимка: Guliver/GettyImages колаж: SportLive.bg

11162 0

Закъснялата революция в Реал Мадрид започва през това лято. Със завръщането на Зинедин Зидан ръководството на "кралския клуб" стартира мащабна селекция през лятото, която към настощия момент се дели на 3 графи - сигурните нови попълнения на "белия балет", тези, които са основни искани от Зинедин Зидан, и блянът на Флорентино Перес за нов "галактико". И вестник "Marca" разкри имената на тези футболисти.

Триото "сигурни" играчи, които ще пристигнат в Реал Мадрид, започва с привличането на Лука Йович. Все още сделката на е е обявена, но се очаква сръбският нападател да е първото официално ново попълнение през лятото. Айнтрахт иска около 70 милиона евро за стрелеца, но "кралете" са в добри отношения с клуба и очакват сумата да падне до 50 милиона и да пратят Мариано Диаз в клуба от Франкфурт.

Еден Азар е второто "сигурно" попълнение в редиците на Реал Мадрид. Челси иска 140 милиона евро за него, но "кралете" не са готови да дадат повече от 100 милиона. Белгиецът няма да поднови договора си и, опрени до стената, лондончани няма да го оставят да си тръгне без коменсация. Според "Марка", въпросът е не "дали", а "кога" ще премине Азар на "Сантиаго Бернабеу".

Третият нов в Реал Мадрид пък ще дойде с благословията на Марсело. Бразилецът, който върна желанието си да остане в Реал с идването на Зинедин Зидан, е съгласен да бъде привлечен левият бранител на Лион - Ферлан Менди. Сделката ще е за около 50 милиона евро, като самият Марсело разбира, че има нужда от сериозен конкурент за позицията, с когото да вдигат взаимно нивото си.

Следват футболистите, които основно иска Зинедин Зидан. Пол Погба е мечтата на Зизу, но от клуба нямат особени надежди в привличането му. Той има договор с Манчестър Юнайтед за още два сезона и е дал да се разбере, че сделка с Реал Мадрид може да стане сега или никога. "Червените дяволи" искат 150 милиона евро - сума, която Флорентино Перес засега отказва да плати. План "Б" е Кристиан Ериксен, чиято цена е 250 милиона евро, но той навлиза в последната година на контракта си и, ако не го поднови, може да бъде продаден за поне двойно по-ниска сума.

Сред исканите от Реал Мадрид е и Дони ван ден Беек от Аякс, но към момента не са водени преговори за него. А мечтата на Флорентино Перес е ясна - Неймар. Строителният магнат мечтае да вземе бразилската суперзвезда, но това може да се случи след няколко условия. Първото е самият Неймар да пожелае да се махне от ПСЖ. Второто е ръководството на ПСЖ да не иска повече от 250 милиона евро - Флорентино Перес иска бившия ас на Барселона, но не и на всяка цена. Бразилецът обаче е очевидно недоволен, като последната информация за Неймар и отношенията му със съотборниците му не са много добри (подробности четете тук)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички