Наказанието на най-влиятелния агент поставя на карта най-очакваните трансфери на лято 2019


Наказанието на най-влиятелния агент поставя на карта най-очакваните трансфери на лято 2019
Снимка: Guliver/GettyImages

7201 0

ФИФА окончателно отне правата на един от най-влиятелните агенти на планетата Мино Райола. Маститият бизнесмен няма право да участва в сделки в следващите 3 месеца, което е ужасяваща новина за него, а и за неговите клиенти, част от които са най-големите имена в света на футбола.

Той беше наказан и в Италия, като изненадващо нито италианската федерация, нито ръководният футболен орган обявиха причините за наказанието, но в медиите се спекулира, че санкцията от 3 месеца е свързана с критиките от страна на Райола към мерките, които се вземат за справянето с расизма, най-вече в Италия. А наказанието поставя под въпрос някои от най-големите сделки, които се готвеха през лятото.

Райола беше инструктиран от Пол Погба да намери начин през това лято френският ас да премине в Реал Мадрид. Халфът не иска да играе в Лига Европа и е крайно разочарован от случващото се в Манчестър Юнайтед и фактът, че той е в основата на критиките към отбора. Освен това "белия балет" иска да вземе Погба като част от плана за преобразяване на тима след слабия сезон. Наказанието на Райола обаче означава, че той не може да води преговорите.

Другият голям трансфер, който е поставен под въпрос, е този на Матайс де Лихт. Той е искан както от грандовете в английската Висша лига, така и от Барселона и Реал Мадрид, но е представляван от Райола.

Пред футболистите, които искат трансфер, има два варианта. Първият е да бъде сменен агента, което със сигурност няма да се хареса на Райола, но това е и малко вероятно, като мениджърът има сериозни взаимоотношения, най-вече с Погба. Вторият вариант е Райола да намери "вратичка" в наказанието, която най-вероятно е свързана с това някой от подчинените му да осъществи преговорите. Агентът ще загуби комисионната около трансферите, но няма да загуби двама от най-важните си клиенти. Междувременно стана ясно, че Погба вече е разговарял със Зидан (подробности вижте тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички