Шест гола за Барса срещу Хихон - когато и съдията играе здраво (ВИДЕО)


Шест гола за Барса срещу Хихон - когато и съдията играе здраво (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

3896 0

След като преживя истински шок и три поредни загуби в Примера, Барселона записа две поредни разгромни победи в испанското първенство, побеждавайки с 8:0 като гост Депортиво Ла Коруня и с 6:0 Спортинг Хихон като домакин в мач, завършил малко преди 23:30 часа българско време. Така каталунците още са първи в Испания, с равни точки с Атлетико Мадрид, но много по-добра голова разлика, както и с предимство в преките двубои между двата отбора, което в крайна сметка е първи показател, определящ кой е по-напред в крайното класиране.

При разгром от 6:0 едва ли много хора биха се замислили дори за „съдийска помощ”. Внимателен преглед на събитията от мача на Барса срещу Спортинг Хихон обаче показват една доста съмнителна картинка.

1:0, 12 минута, Лионел Меси. Аржентинецът вкара с глава, след като Луис Суарес се отскубна от защитата на Хихон при извеждащ пас по въздуха, но беше изпреварен от вратаря на гостите Куеляр, който боксира топката. Тя обаче отиде на главата на Меси и той я прати в опразнената врата. Проблемът е, че Суарес изрита в гърдите Куеляр. Въпросът пък е какво ли щеше да направи съдията, ако ситуацията беше в обратната посока?

2:0, 63 минута, Луис Суарес. Бърза атака през центъра, Андрес Иниеста е изведен отляво в наказателното поле на Хихон, следва пас по земя за лесна пресечка на Суарес. Няма проблем – само че уругваецът е в явна засада!

3:0, 74 минута, Луис Суарес от дузпа. Отсъдена за игра с ръка, като и тук има място за спор дали действието на защитника е умишлено – нашето мнение е по-скоро да.

4:0, 77 минута, Неймар от дузпа. Нарушението е дадено за избутване на Неймар. И отново – при тази ситуация, ако ставаше въпрос за другото наказателно поле, дали това щеше да е дузпа? Сами вижте видеото, но съмненията, че става въпрос за чисто физически спечелен сблъсък, а не за нарушения, са огромни.

5:0, 85 минута, Луис Суарес от дузпа. Самият факт, че за 11 минути синьо-червените получиха три дузпи си е предпоставка за скандал. В случая е отсъдено нарушение срещу Неймар във въздуха. Ръката на защитника на Хихон е на рамото на Неймар, но всъщност бранителят закъснява да го фаулира и натиска бразилеца надолу чак след като нападателят е отиграл топката. На всичкото отгоре за това нарушение е даден втори жълт картон – ако въобще говорим за нарушение, дали то е за картон? В наказателното поле на Барселона – категорично не би имало картон. В 12-тата минута на мача, когато Суарес заби крак в гърдите на вратаря на Хихон също нямаше нарушение ... Дали това е дузпа – всеки сам да прецени от видеото.

6:0, 88 минута, Луис Суарес. Тук вече съмнения няма – няма засада, кристален гол на Суарес. От шести опит няма абсолютно никакъв спор, че Барселона вкарва редовен гол ...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички