Сега или никога


Сега или никога
Снимка: Guliver/GettyImages

2450 0

Той спечели два пъти Шампионска лига, откакто премина в Реал Мадрид. През 2014 година неговият гол срещу Атлетико за 2:1 в продълженията вдъхнови "белия балет" да съсипе градския си съперник с 4:1, печелейки "Десетата"  - големият блян на милионите фенове на клуба. Той е човекът, който направи 70-метров пробив през същата тази година, отбеляза победния гол във финала за Купата на Краля срещу Барселона и прекрати кариерата на Марк Бартра при каталунците. Няма сцена, която е твърде голяма за него, защото вече блесна в най-важните мачове на "кралския клуб". Но няма и по-важен момент за кариерата му от края на този сезон и следващата кампания.

Вече сте се сетили, че играчът, за който говоря, е Гарет Бейл - доскоро най-скъпият играч на планетата. Единственият трофей, който му липсва в Реал, е титлата в Ла Лига, но тя изглежда повече въпрос на време, отколкото невъзможна цел. Всичко останало вече е част от личната му витрина. Той се превърна в част от атакуващото трио "BBC", което всява (или поне всяваше) ужас в противниковата защита. Уелсецът беше привлечен, за да се превърне в наследник на тежкото бреме, което Кристиано Роналдо носи от 2009 година насам - най-важният футболист в най-големия клуб на планетата. Този момент, за негово голямо съжаление, все още е далеч. И е напълно възможно да не дойде.

Причината за това не е футболна. Той е един от най-бързите футболисти на планетата, разви физиката си по превъзходен начин. Той е еднакво опасен по двете крила на нападението, както и в наказателното поле. Бележи с ляв крак, с десен крак, с глава... той е завършен футболист. Но това, което го държи извън топ 5 на най-добрите футболисти на планетата, са контузиите, които го преследват от момента, в който стъпи на "Сантиаго Бернабеу".

От финала в Шампионска лига през 2014 година насам той няма сезон, в който да не е получил поне две контузии. Дори в момента уелсецът е в лазарета на Реал Мадрид, като може да се завърне чак за финала, при условие че "белия балет" удържи аванса си от 3 гола срещу Атлетико. Бейл пропусна куп важни мачове за своя тим, позволявайки на играчи като Иско и Асенсио да блеснат в негово отсъствие, а феновете да се питат: "Все още ли Бейл е играчът, който ще поведе отбора в следващите години".

Затова и следващият сезон е най-важният в кариерата на Гарет Бейл. Уелският ас трябва да проведе силна физическа подготовка и да се надява тялото му да му позволи да играе на топ ниво през цялата кампания. Разбира се, здравето е важно за всеки футболист, но в момента Бейл е на етап от кариерата си, в който или ще направи следващата стъпка към незабравима футболна кариера (крачка, направена вече от играчи като Азар и Неймар), или контузиите окончателно ще му попречат да покаже най-доброто, на което е способен.

Никой не може да контролира здравето на собственото си тяло. Но ако Бейл иска да осъществи това, което всички му вещаеха, а именно да е един от наследниците на Роналдо и Меси заедно с Неймар, то трябва да се надява, че травмите ще спрат. В противен случай ще се превърне в по-добрата версия на Ариен Робен, а феновете ще се питат: "Какво щеше да стане, ако Бейл не беше спрян от контузиите".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички