Програмата на Барселона и Реал Мадрид - "белия балет" може да изпусне титлата


Програмата на Барселона и Реал Мадрид - "белия балет" може да изпусне титлата
Снимка: Guliver/GettyImages

4217 0

Барселона и Реал Мадрид постигнаха категорични победи в съботните си мачове, като това остави каталунците на върха в Ла Лига, благодарение на по-добрите си показатели в преките двубои между двата испански колоса. Но възможно ли е каталунците да триумфират с титлата, след като през по-голяма част от сезона изоставаха от "белия балет" на върха в класирането?

Столичани имат мач по-малко от своя съперник, така че докато на "блаугранас" им остават 2 мача, възпитаниците на Зинедин Зидан имат да изиграят 3, което ги прави фаворит за първото място в края на сезона. "Кралете" нямат право на поражение до края, но дори да запишат равен и две победи до края, те ще са шампиони.

Реал Мадрид има нелека програма до края на сезона. През следващата седмица за "белия балет" предстои реванш в Шампионска лига срещу Атлетико Мадрид. Въпреки че води с 3:0, "кралския клуб" очаква тежък мач на "Висенте Калдерон", а няколко дни по-късно посреща традиционно неудобния съперник Севиля. В последните си два мача срещу "рохибланкос" Реал Мадрид има загуба и равенство, но добрата новина за тима е, че срещата е на "Сантиаго Бернабеу".

Следва двубой като гост на Селта Виго, като това е вторият мач, на който в Барселона разчитат. Реал Мадрид гостува трудно на този отбор, а в последните два мача Селта има победа и равен срещу "белия балет". Формата на галисийците спадна в последния месец, но със сигурност това е най-тежкият мач, който остава на Реал Мадрид.

В последния кръг Реал Мадрид гостува на Малага, но в Испания са категорични, че това е най-лекият мач за Роналдо и компания до края. Причините - омразата на президента на Малага към Барселона, както и финансовите бонуси, които отборът ще получи, ако "белия балет" стане шампион (заради трансфера на Иско).

В същото време Барселона не се очаква да сбърка до края на сезона. Възпитаниците на Луис Енрике имат почти гарантирани 6 точки, а мачовете, които остават до края на сезона, са гостуване на Лас Палмас и домакинство на Ейбар.

Sportlive анализ

Според мнозина, Реал Мадрид няма да има проблеми да запише 7 точки в остававщите си 3 мача от Ла Лига, но истината е, че и трите съперника на "белия балет" са много трудни. След тежкото гостуване на Атлетико в Шампионска лига, Севиля със сигурност ще се опита да помогне на Барселона с една изненада на "Сантиаго Бернабеу". "Рохибланкос" ще играят и без напрежение, защото вече нямат шансове за 3-ото място в класирането.

Гостуването, което предстои във Виго, също е в графата "опасни". Преди последния месец Селта беше един от най-добрите домакини в Ла Лига и, след като Лига Европа вече не е на дневен ред, напрежението в отбора също ще бъде свалено и Аспас и компания ще играят освободено срещу кандидат-шампиона.

И докато всички очакват лесно гостуване на Малага, то бившият отбор на Иско показва страхотна форма в края на сезона - 4 победи и 1 загуба в последните 5 мача, а успехът е не срещу кой да е, а Барселона.

Реал Мадрид може и да е фаворит за титлата, но програмата на тима е в пъти по-тежка от тази на Барселона, а струпването на вече 3-и месец, в който "белия балет" играе в цикъл "сряда-събота", може да се окаже решаващо за изненадващ край на Ла Лига.

Програмата на Реал Мадрид и Барселона:

Реал Мадрид

- срещу Севиля (домакин), 14.05 17:00 часа българско време

- срещу Селта Виго (гост), 17.05 22:00 часа българско време

- срещу Малага (гост), 21.05 21:00 часа българско време

Барселона

- срещу Лас Палмас (гост), 14.05 17:00 часа българско време

- срещу Ейбар (домакин), 21.05 21:00 часа българско време

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички