Кристиано поведе Реал Мадрид към Кардиф след нов рецитал срещу Атлетико (ВИДЕО)


Кристиано поведе Реал Мадрид към Кардиф след нов рецитал срещу Атлетико (ВИДЕО)
Снимка: Gulliver/GettyImages

3199 0

Отборът на Реал Мадрид постигна много важна победа с 3:0 срещу Атлетико Мадрид на своя "Сантяго Бернабеу" в първа 1/2-финална среща от Шампионска лига.

В герой за домакините се превърна суперзвездата на тима Кристиано Роналдо, който вкара и трите попадения срещу "дюшекчиите".

Първото чисто голово положение в мача дойде след едва 7' игра. Дани Карвахал проби по десния фланг, нахлу в наказателното поле и шутира. Ян Облак отрази удара на крайния защитник, а топката срещна тялото на Карим Бензема, който не успя да реагира и да я насочи във вратата. Вместо това тя излезе в корнер, след който не последва нищо опасно.

В 10' Кристиано Роналдо бе изведен за първи път в голова ситуация и не сгреши. Серхио Рамос центрира, като топката бе изчистена и се върна на крака на Каземиро, който отново насочи кълбото в малкото наказателно поле. Този път португалецът се извиси над всички и от около 5 метра се разписа - 1:0.

След 16' игра домакините можеха да отбележат втори гол, след като Рафаел Варан бе над висчки при изпълнение на корнер, но Облак показа страхотен рефлекс, за да избие в пореден корнер.

Минута по-късно Атлетико можеше да изравни, след като Кевин Гамейро бе изведен очи в очи с Кейлор Навас, но стражът на "кралския клуб" излезе предвидимо и изби топката от краката на футболиста на гостите.

В 29' се стигна до поредна голова опасност пред Облак. Роналдо центрира чудесно към колегата си в атака Карим Бензема, който акробатично стреля със задна ножица, но топката премина в страни от вратата.

В добавеното време на първата част Карвахал напусна принудително срещата, след като получи травма в левия прасец. На негово място влезе Начо.

В първите 15' на втората част Атлетико бе по-добрият тим на терена, но без да създава чисти голови положения. Диего Симеоне направи и две смени, за да върне свежестта в атаката си, като на терена се появиха Торес и Гайтан за сметка на Гамейро и Нигес.

След като не организираха нищо опасно до 70', играчите на Реал Мадрид постепенно наложиха темпо и в 74' Кристиано вкара втория си гол в мача. Филипе Луис не се намеси добре при пас на Бензема към португалеца, а CR7 това и чакаше. С бомбен шут той матира Облак за 2:0.

5' преди края на срещата суперзвездата на Реал Мадрид оформи и своя хеттрик, след като се възползва от хубав пас на Лукас Васкес, който преди това проби по десния фланг в наказателното поле.

Преди мача

Шампионска лига се завръща и то по какъв начин. Мадридско дерби на старта на 1/2-финалите в най-комерсиалния футболен турнир ще радва феновете на футбола тази вечер.

Отборът на Реал Мадрид приема на своя "Сантяго Бернабеу" градския си съперник по пътя към мечтаната 12-та титла от турнира на богатите. Приказката за "белия балет" в турнира продължава, като те могат да се превърнат в първия отбор, който защитава титлата си от Шампионска лига, след като тимът триумфира миналата година в надпреварата.

Атлетико Мадрид от своя страна ще търси реванш за двата изгубени финала от "кралския клуб", като тимът има предимството да домакинства в реванша. Това е и трофеят, който все още липсва във витрината на клуба от както Диего Симеоне е начело на тима.

Двамата треньори ще трябва да се справят с няколко контузени играчи, като Зинедин Зидан ще изведе своите без Гарет Бейл и Пепе, а за "дюшекчиите" заради травми не могат да играят Хосе Хименес, Хуанфран и Стефан Савич, като последният пропуска срещата заради натрупани жълти картони.

Състави:

Реал Мадрид: Навас, Карвахал, Рамос, Варан, Марсело, Каземиро, Кроос, Модрич, Иско, Роналдо, Бензема.

Атлетико Мадрид: Облак, Савич, Лукас, Годин, Луис, Габи, Саул, Коке, Караско, Гризман, Гамейро.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички