СНИМКА: Нито един от МСН? Един футболист дели Барселона от статута на "средняк"


СНИМКА: Нито един от МСН? Един футболист дели Барселона от статута на "средняк"
Снимка: Getty Images / Guliver

1894 0

Неймар се оказа с ключова роля за класирането на Барселона на четвъртфинал в Шампионска лига, след като бразилецът вкара два гола и асистира за третия в последните 7 минути на двубоя срещу ПСЖ, завършил с победа 6:1. Само няколко дни по-късно той не игра срещу Депортиво Ла Коруня, а "блаугранас" загуби с 2:1. Това само доказа колко важен е бразилецът за своя тим през настоящия сезон, но дори той не е най-важният, поне според сухата статистика.

Всъщност, нито един от триото "МСН" не попада в класацията на най-важните, а безспорен лидер е... защитникът Самюел Умтити. Привлечен през лятото с мисъл за бъдещето, френският национал се установи като най-стабилния бранител на "Камп Ноу", а качествата му се материализират и в резултатите, които Барселона постига с него на терена.

В 15-те мача, в които бившият кадър на Лион е играл, испанският шампион не е загубил точка, записвайки 15 победи. В този период възпитаниците на Луис Енрике бележат средно по 3.6 гола на двубой, а в същото време допускат едва 0.6.

В 12 мача той не се е появявал на игрището, а статистиката е категорична - 3 победи, 6 равенства и 3 загуби, което прави едва 25% победи в мачовете. Тези 9 мача, в които Барселона е спечелила едва 6 точки, могат да се окажат ключови в края на сезона, когато се определя титлата. Без Умтити на терена каталунците допускат почти двойно повече попадения във вратата си (1.17) и вкарват под два гола средно на мач (1.92). Статистиката е само за мачове от Ла Лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички