ПСЖ с жалба до УЕФА, извади 8 грешки на съдията в полза на Барселона


ПСЖ с жалба до УЕФА, извади 8 грешки на съдията в полза на Барселона
Снимка: Guliver/GettyImages

1725 0

Вече измина почти седмица от историческия обрат на Барселона срещу ПСЖ, но французите все още не могат да се примирят. От ръководството на френския шампион са изратили жалба до УЕФА, прикрепена със снимков материал, за съдийски грешки по време на срещата на "Камп Ноу", информира Marca. Каталунците победиха с 6:1 и успяха да се класират за 1/4-финалите в Шампионска лига, въпреки че в първата среща загуби с 4:0. 

Ето и осемте ситуации, в които от ПСЖ смятат, че са били ощетени:

1.Игра с ръка на Хавиер Масчерано: след центриране на Юлиан Дракслер, Масчерано докосва топката с ръка в наказателното поле, но според рефера това не трябва да е дузпа, тъй като ръката на аржентинеца се готви за падане на тялото, По време на ситуацията реферът бе на около 20-ина метра от случаващото се.

2. Втори жълт картон за Пике: Защитникът получи жълт картон още в 23-ата минута, но в 41-ата минута реферът Денис Айтекин не посмя да го изгони, въпреки че извърши нарушение срещу Едисон Квани. 

3. Дузпата на Тома Мюние срещу Неймар също е неточно отсъждане на Айтекин, смятат парижани. Според тях Немйар просто е търсил контакс, след като бранителят се е подхлъзнал.

4. При резултат 3:1 съдията не е видял грубо нарушение срещу Маркиньос от страна на Неймар, за което смятат, че бразилеца заслужава червен картон. 

5. Странен пример от страна на френския шампион. Ситуацията, при която Луис Суарес симулира дузпа след лек контакт с Марко Верати. Реферът показва жълт картон за симулация на Суарес, но явно и в това решение има нещо нередно.

6. Игра с ръка на Жерард Пике от "Парк де Пренс" я смятат за дузпа, но реферът пренебрегва исканията за дузпа на гостите. На снимката се вижда, че ръката на Пике е прибрана плътно до тялото.

7. Нарушението на Хавиер Масчерано срещу Анхел Ди Мария. Това трябва да е дузпа и червен картон, но реферът посочва аут. Дори самият Масчерано призна след двубоя, че е извършил нарушение срещу аржентинеца.

8. На последна позиция е дузпата, отсъдена за нарушение на Маркиньос срещу Луис Суарес. От ПСЖ смятат, че това трябва да е втори жълт картон за уругваеца.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички