Роналдо показа доходите си и направи на пух и прах обвинението в укриване на данъци


Роналдо показа доходите си и направи на пух и прах обвинението в укриване на данъци
Снимка: Guliver/GettyImages

3269 0

Обвинението срещу Кристиано Роналдо за укриване на данъци на стойност 150 милиона евро хвърли в шок целия свят, но португалецът няма никакви притеснения относно своята невинност. Оказва се, че още от първия си професионален договор носителят на 3 награди "Златна топка" се грижи много внимателно за своите финанси, а мениджърската му агенция разпространи документи, доказващи че той не прави данъчни измами.

Според документите, само за 2015 година той е обявил приход от над 225 милиона евро. От тях 203 милиона евро са заработени извън Испания (спонсорски договори), докато 23.5 милиона евро са заработени в Испания като заплата в Реал Мадрид.

"Този документ доказва, че Данъчната агенция в Испания е наясно с всички притежания на името на Кристиано Роналдо. Отсега нататък играчът няма да дава повече изявления и информации относно тази тема", пише в изявление от неговата мениджърска агенция.

"От самото начало на своята кариера Роналдо е наясно с данъчните правила във всяка една от страните, в които е играл, и никога не е имал проблеми с данъчните власти. Този документ, който публикуваме от добра воля, е неоспоримо доказателство, че Кристиано Роналдо и неговите представители са невинни", допълва декларацията.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички