Неочакваният антирекорд на Кристиано Роналдо в Шампионска лига


Неочакваният антирекорд на Кристиано Роналдо в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

2051 0

Все още Кристиано Роналдо е голмайстор №1 в Шампионска лига, но Лионел Меси вече стопи иначе голямата разлика между двамата преди старта на настоящия сезон. И причината за това е изцяло у португалеца, който записа най-слабото си постижение в груповата фаза на турнира с екипа на Реал Мадрид. 

Въпреки че "белите" се паднаха в група, в която можеха да отбележат много голове, Роналдо не успя да покаже головия си нюх и в рамките на 6 двубоя, в които записа пълни 90 минути, португалецът вкара едва 2 гола.

Реал Мадрид все пак отбеляза 16 гола в груповата фаза, а големият проблем на тима беше защитата, която допусна цели 10 попадения, което е основният фактор, пратил "белия балет" на 2-о място в групата.

Въпреки това Роналдо по-скоро пречи на моменти на своя отбор. Той продължава да е играчът с най-много удари не само за "кралете", но и изобщо в турнира, а статистиката от 2 гола далеч не впечатлява никого. Досегашното му най-слабо постижение беше през сезон 2011/12, когато вкара 3 гола под ръководството на Жозе Моуриньо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички