Реал Мадрид възкръсна на "Бернабеу" за късен обрат срещу Ейбар (ВИДЕО)


Реал Мадрид възкръсна на "Бернабеу" за късен обрат срещу Ейбар (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Gulliver

2474 0

Испанският колос Реал Мадрид постигна много трудна, но ценна победа срещу тима на Ейбар с резултат 2:1 в мач от 31-я кръг на Примера Дивисион. Кралския клуб се добра до пълен обрат на "Сантяго Бернабеу", след като изоставаше в резултата с 0:1 след близо час игра.

"Белите" логично създадоха повече положения в мача, но гостите показаха по-добра успеваемост пред противниковата врата. В 39' Марк Кардона успя да изведе Ейбар напред в резултата, с което да прибере своя отбор с гол преднина на почивката на митичния "Бернабеу".

Нападателят на Реал Карим Бензема обаче се превърна в големия герой за своя отбор, носейки пълен обрат през второто полувреме с две попадения. Френският таран отбеляза първия си гол в 59-ата минута, а само девет минути преди изтичането на редовното време успя да донесе и пълния актив от точки на столичани, вкарвайки втория си гол в мача.

Така момчетата на Зинедин Зидан се доближиха на само две точки от втория в подреждането Атлетико Мадрид, който обаче е и с мач по-малко. Убедителен фаворит остава Барселона, който има аванс от 10 точки пред "балета" и е с мач по-малко. Ейбар от своя страна остава в средата на таблицата (11 място) с актив от 39 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички