Реал Мадрид сключи нова могъща сделка


Реал Мадрид сключи нова могъща сделка
Снимка: Getty Images/Guliver

3945 0

Докато отборът на Реал Мадрид е в криза и все още не успява да "намери себе си", то брандът на клугба се развива повече от добре. "Белия балет" сключи нова мега сделка, според която ще заработи около 1,100 милиард евро или по 110 млн. евро на година.

Споразумението от 2020 година до 2030 година. От предишната сделка между двете страни мадридчани прибиха на половина годишни 52 млн. евро. От Реал вече са се договорили Adidas да произвежда фланелките им още десет години напред, твърди Marca. Новото споразумение ще издигне контрактите със спортни концерни до нови висини. Това ще бъде най-скъпата фланелка в спортния свят за всички времена.

За да се направи сравнение, Nike подписа договор с NBA и всички отбори ще се обличат от тази марка срещу обща сума от 1 милиард долара за осем години. Почти същата сума пари ще отиде в касата само на един футболен клуб - Реал Мадрид. Според още един от всички 16 спонсорски договори, които има клуба, този с Fly Emirates, ще взимат по 70 млн. годишно. Преди две седмици на Генералната асамблея на Реал Мадрид бяха отчетен ръст на приходите с 11% - до 751 милиона евро. Споразумението между Реал Мадрид и Adidas се обновява непрекъснато от 1998 година. 

Според Marca Флорентино Перес пък в момента избира между двама треньори, за да реши кризата, в което се намира тимът - ето кои са те.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички