Почетино може да поеме Реал Мадрид, ако две от звездите напуснат "Бернабеу"


Почетино може да поеме Реал Мадрид, ако две от звездите напуснат "Бернабеу"
Снимка: Guliver/GettyImages

3182 0

Реал Мадрид все още няма назначен постоянен треньор, след като преди седмица уволни Хулен Лопетеги. "Белия балет" в момента е ръководен от Сантиаго Солари, а спряганите имена за поста не са малко. Големият фаворит Антонио Конте отпадна бързо-бързо, а според някои от медиите в Ипсания и Англия Маурисио Почетино също не е на дневен ред. 

Според експерта по футболни операции и комуникация Иън МакГари, ако Почетино стане треньор на Реал Мадрид, това то това би означавало край на кариерите за капитана Серхио Рамос и Марсело с екипа на „белия балет”.  Това обаче не би се случило никак лесно, тъй като и двамата играчи са икони за клуба и затова Перес, по думите на МакГари, е готов да изчака до лятото на 2019 година.

"Бих казал, че от гледна точка на Реал Мадрид и Флорентино Перес основният план включва довършването на сезона с временен наставник. По този начин ще може да осигури базата, която да наследи постоянният треньор от следващия сезон. Тогава клубът ще може да отправи подходяща оферта за ангажирането на Почетино. Това също значи, че Рамос ще бъде махнат от отбора. Най-вероятно същото ще сполети и Марсело. Така на Почетино ще му бъде осигурена спокойна обстановка, в която да работи, а в същото време ще разполага с 350 милиона паунда, които да похарчи за трансфери".

Относно това защо капитанът на Реал е толкова голям проблем: Както преди няколко дни в Испания ми каза човек, който е много вътре в йерархията на Реал Мадрид: „Рамос е тумор в съблекалнята, който трябва да бъде изрязан. Ситуацията е много, много сериозна. Като капитан и клубна икона, каквато без съмнение е, ще бъде много трудно да бъде разкаран".

Според Marca Флорентино Перес пък в момента избира между двама треньори - ето кои са те.  

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички