Предложение от Реал: Гарет Бейл и тлъста торба с пари за звездата на Манчестър Сити


Предложение от Реал: Гарет Бейл и тлъста торба с пари за звездата на Манчестър Сити
Снимка: Gulliver/GettyImages

9749 0

Заформя се една от най-големите трансферни саги за последните години. Търсещият начин да напусне Реал Мадрид - Гарет Бейл, може да се окаже ключът към една от големите трансферни цели на "кралския клуб" в последните година и половина - Рахим Стърлинг, информиарт "AS" и "Sky Sports". Ръководството на "белия балет" следеше внимателно ситуацията около новия договор на Стърлинг, но след като преподписа с "гражданите", изглежда, че Флорентино Перес е готов на офанзива за английския национал. 

Уелският ас търси начин да продължи кариерата си в английската Висша лига, а Реал Мадрид иска да увеличи своя арсенал от "галактикос" и Стърлинг се вписва в тази визия на Флорентино Перес. Според информация на английската медия, предложението, което "кралете" ще отправят към Чики Бегиристайн, е за размяна на двете звезди и доплащане от 80 милиона евро от страна на испанския колос. 

Един от плюсовете в полза на този трансфер е желанието на Рахим Стърлинг да игре в испанската Ла Лига в даден момент от своята кариера, което е изразявано гласно от негова страна през последните две години. Английският ас пък ще помогне на Реал Мадрид да подобри значително нападението си, докато "кралете" изчакват "озряването" на Родриго Гоеш и Винисиус Жуниор, които играят на приливи и отливи и засега не може да се разчита на тях за постоянен принос към титулярния състав. 

Трудната задача пред Реал Мадрид е нагласата към Гарет Бейл от страна на Хосеп Гуардиола. От една страна, в първите месеци от началото на сезона испанецът извади Стърлинг от титулярите за ключови мачове на Манчестър Сити, но от друга е привърженик на качествата на крилото и именно мениджърът е с голяма заслуга за подобрението в играта на нападателя. В същото време Бейл не попада в графата с любими играчи на испанския специалист. 

Трансфер на този етап изглежда малко вероятен, но Реал Мадрид и преди е осъществявал наглед невъзможни покупки на световни звезди като Зинедин Зидан, Кристиано Роналдо и най-вече Луиш Фиго - как португалската мегазвезда на Барселона беше омаян и привлечен от Реал прочетете в тази завладяваща история на SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички