Португалски треньор: Неймар можеше да е най-добрият, ако имаше манталитета на Роналдо


Португалски треньор: Неймар можеше да е най-добрият, ако имаше манталитета на Роналдо
Снимка: Getty Images Guliver

8251 0

Треньорът на Фламенго Жорже Жезус направи любопитен коментар относно бразилската звезда - Неймар. Той направи съпоставка между него, Кристиано Роналдо и Лионел Меси.

"Според мен Кристиано е най-добрият и нямам никакво съмнение относно това. Той олицетворява самата игра. Не отбелязва просто 10 или 20 гола, а стига до 30, 40, 50 попадения. Меси е различен тип играч и в настоящето, това са двамата най-добри", заяви португалският наставник.

"Никога не съм гледал как Пеле, Пушкаш или Гаринч играят, но имах късмета да наблюдавам Марадона, Меси и Роналдо. Кой най-добрият? Подвеждащ въпрос. Марадона бе невероятен, но моят идол беше Кройф. Меси е невероятен талант, какъвто бе и Роналдиньо. Неймар може да ее сред най-великите, но ако има манталитета на Роналдо".

Според Жесус нападателят на ПСЖ трябва да се промени или никога няма да напредне. "Неговото поведение извън терена му повлия и на представянето. Желанието на Кристиано да успее бе по-силно от всяко друго изкушение и е много важно двете да успеят да се разграничат".

Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу пък коментира възможността Неймар да заиграе в тима от зимата. Повече по темата ще откриете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички