Пике през сълзи: Готов съм да напусна националния отбор!


Пике през сълзи: Готов съм да напусна националния отбор!
Снимка: Getty Images/Guliver

2660 0

Защитникът на Барселона Жерар Пике говори за референдума за независимост на Каталуня след победата над Лас Палмас в първенството. Пике заяви, че не държи на мястото си в националния отбор на Испания.

"Беше много трудно да играем днес без фенове. Най-лошият ми опит в кариерата. Преди мача в съблекалнята споделихме вижданията си за това дали трябва да излезем на терена, или не. Имаше плюсове и минуси, но решихме да играем. Разбирам феновете, които не одобриха това решение", коментира бранителят, цитиран от "Marca".

"Проведе се референдум, в който всеки можеше да гласува "за", "против" или да не гласува, това е право на всеки. По време на режима на Франко каталунците не са могли да защитават своите интереси. Чувствам се каталунец и се гордея с действията на моите съграждани. Нямаше никаква агресия, но правителството ни докара Националната гвардия. Те, без разбиране, скупчиха на едно място семейства, деца, баби и дядовци. Въпреки че хората не показваха агресия. Всички видяха това и трябва да има последствия. Това допълнително ще раздели Каталуня и Испания", допълни Пике.

"Ако някой от директорите или Испанската футболна федерация вярват, че аз мога да бъда проблем или дразнител за националния отбор, аз съм готов да напусна отбора до 2018 година", споделя националът.

Изданието допълва, че изказването си Пике е направил със сълзи на очи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички