Разцепление в Барселона - Пике не искал да играе на "Камп Ноу"


Разцепление в Барселона - Пике не искал да играе на "Камп Ноу"
Снимка: Guliver/GettyImages

2266 0

Решението на ръководството на Барселона отборът да излезе за двубоя срещу Лас Палмас пред празни трибуни шокира футболната обещественост и доведе до много различни мнения. Такива е имало и в самата съблекалня на "блауграна".

Повечето играчи са подкрепили решението и са били готови да се появят на терена срещу отбора от Гран Канария, но Жерар Пике е бил гласно против това да играе в днешния ден. Причината за това е ясна - той е най-върлият привърженик на референдума в Каталуния и е искал да бъде съпричастен със своите съграждани, които преживяха кошмарен ден.

Както е известно, "Guardia Civil" беше изпратена в Каталуния, за да "брани" реда по време на референдума, който беше обявен за "незаконен" от правителството в Мадрид. По време на днешното гласуване имаше куп ексцесии, десетки ранени и арестувани, а каталунската полиция се опита да защити местното население от необичайно агресивните представители на жандармеристите.

Пике, който по-рано днес успя да гласува на референдума, се е опитал да убеди съотборниците си да не играят днес и до последно не е искал да се появи на терена. В последния момент Меси, Иниеста и компания са го убедили да играе. Това беше и причината да се забави тимовият лист на Ернесто Валверде.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички