Перфектният месец за Реал, който продължава страхотната форма на тима


Перфектният месец за Реал, който продължава страхотната форма на тима
Снимка: Getty Images/Gulliver

1829 0

Реал Мадрид оставя зад гърба си перфектен месец януари, след като тимът завоюва Суперкупата на Испания, елиминира два съперника за Купата на Краля и записа само победи във вътрешното първенство и зае първото място след загубата на Барселона от Валенсия с 0:2.

Това са общо седем мача за "кралския клуб", в които бяха постигнати само успехи (във финала за Суперкупата той дойде след равенство в редовното време). По този начин добрата форма за момчетата на Зинедин Зидан се затвържава, като отборът е непобеден 20 поредни мача.

Серията започна след успех в Истанбул над Галатасарай в Шампионска лига на 22-ри октомври. Оттогава именно турският тим (два пъти), Леганес, Бетис, Реал Сосиедад, ПСЖ, Алавес, Еспаньол, Брюж, Валенсия (два пъти), Барселона, Атлетик Билбао, Хетафе, Атлетико (Мадрид), Севиля, Саламанка, Валядолид и Реал Сарагоса не успяват да надделеят над "белия балет".

В този период са записани 15 победи и 5 равенства. Зидан успешно заздрави тима в отбрана и възвърна увереността, която приляга на клуб като Реал Мадрид. Предстоят още добри новини за всички свързани с тима, защото предстои завръщането на новата голяма звезда на отбора Еден Азар.

А само преди месеци ситуацията на "Сантяго Бернабеу" не изглеждаше никак розова, след като бе допусната тежка загуба от ПСЖ с 0:3, последвана от разочароващо равенство 2:2 с Брюж в Шампионска лига. Този неубедителен период приключи с неочакваната загуба от Майорка на 19-и октомври, която е и последна за Реал до този момент.

А как Азар изуми с най-добра физическа форма в кариерата си, за да се завърне по-бързо в игра - вижте ВИДЕО И СНИМКИ в този материал на SportLive.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички