Официално: Барселона се раздели с Валверде и обяви името на заместника му


Официално: Барселона се раздели с Валверде и обяви името на заместника му
Снимка: Getty Images/Gulliver

3824 0

Късно снощи Барселона официално уволни наставника си Ернесто Валверде. 55-годишният испански наставник бе начело на „каталунците“ от лятото на 2017г. и се превръща в първия мениджър на Барса, който е уволняван по средата на сезона, от Луис ван Гаал преди 17 години.

Под ръководството на Валверде Барселона спечели Ла Лига в последните 2 години. През настоящата кампания „каталунците“ са на първата позиция в испанския шампионат с равни точки с големия враг Реал Мадрид, като тимът спечели групата си в Шампионската лига и ще играе във фазата на осминафиналите. Основните мотиви за уволнението на испанския наставник са двете поредни отпадания в елиминационната фаза на Шампионската лига и слабите резултати на тима в последните седмици.

На мястото на Валверде в Барселона ще застане Кике Сетиен. 61-годишният испански наставник е подписал договор за две години и половина до лятото на 2022-ра. През последните два сезона той водеше тима на Реал Бетис. Сетиен бе свързван с треньорската позиция на „Камп Ноу“ още през януари 2019г., но тогава до сделка не се стигна. А ето кой бивш играч на Барселона е отказал да поеме тима.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички